OFC ziet Westlandia door scorende keeper vlak voor tijd langszij komen

OFC is de derde plaats in de zondag Derde Divisie kwijtgeraakt aan EVV. De ploeg van Yuri Rose zag Westlandia vlak voor tijd een punt meenemen uit Oostzaan door een late strafschop, nota bene benut door doelman Edgar Leerdam: 1-1.

Op eigen veld begon OFC goed tegen het tegenvallend presterende Westlandia. De ploeg uit Naaldwijk eindigde vorig seizoen als nummer twee, maar staat na tien wedstrijden op de voorlaatste plaats. Halverwege de eerste helft werd een fout in de verdediging van de gasten afgestraft door de alerte Romano de Jonge, die de score opende: 1-0.

Pas aan het eind van de eerste helft meldde Westlandia zich voor het doel van Atam Koroglu. Nadat Jeroen Spruijt eerst verkeerd mikte werd hij op slag van rust onderuit gehaald in het strafschopgebied. Koroglu wist de toegekende penalty van Patrick Batist echter de keren en daarmee de 1-0 voorsprong halverwege op het scorebord te houden.

Na de rust hield OFC het prima vol en leek meer dan voldoende te hebben aan de krappe voorsprong. Pas in het tweede deel van de tweede helft voerde Westlandia de druk op. Henry Ugwunna Chidozie schoot naast en een inzet van Mitchel Jacobs werd ternauwernood gekeerd. Twee minuten voor tijd kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte. Opnieuw gaf scheidsrechter Schul een strafschop, nu wegens een handsbal. Westlandia-keeper Edgar Leerdam stak het hele veld over voor deze penalty en schoot de bal feilloos in de kruising: 1-1.

Tot overmaat van ramp zag trainer Yuri Rose zijn doelpuntenmaker De Jonge in de blessuretijd nog met een rode kaart het veld verlaten. Door het late gelijkspel heeft EVV de derde plaats van OFC overgenomen en lieten de Oostzaners ook de kans liggen om aansluiting te houden met koplopers Jong Vitesse en UNA.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC