Off-day voor Purmersteijn: 2-8 nederlaag tegen Staphorst

Purmersteijn  kreeg in de 3e competitiewedstrijd Staphorst op bezoek, een ploeg die al meer dan tien jaar in de zaterdaghoofdklasse uitkomt en het afgelopen seizoen door een periodetitel te pakken zelfs in de finale stond maar in die twee wedstrijden tegen Gemert nipt met 2-1 verloor. Staphorst gaat dit seizoen ongetwijfeld weer hoge ogengooien en is zondermeer titelkandidaat. Het won de eerste uitwedstrijd tegen HZVV met 0-2 maar leed in de thuiswedstrijd tegen een veelvuldig counterend Berkum een onverwachte 2-5 nederlaag.

Direct vanaf de aftrap nam Staphorst het initiatief en in de zesde minuut bracht een voorzet van Justin Bejamins Martijn Brakke in kansrijke positie maar zijn inzet ging voorlangs. Nadat Richard de Groot enkele minuten later een kopbal van Pascal Mulder uit de kruising haalde ten koste  van een hoekschop was het Koster Ewald die uit die hoekschop de 0-1 schitterend binnenkopte. Staphorst bleef de toon aangeven en vier minuten later was Martijn Brakke er als de kippen bij om een strakke voorzet af te ronden en de stand naar 0-2 tilde. Purmersteijn kon hier weinig tegenin brengen en de Staphorsters bleven met snelle aanvallen de verdediging van Purmersteijn onder druk zetten. Nadat halverwege de 1e helft Richard de Groot een kopbal fraai uit zijn heiligdom haalde was het kort hiervan in een scrimmage in het doelgebied Martijn Brakke die uithaalde en de 0-3 liet aantekenen.

Daniël Schermer leek in de 22e minuut de stand een draaglijker aanzien te geven maar werd door een verdediger flink aangepakt maar scheidsrechter John Kraak wuifde dit akkefietje weg. Ook Ruben Adney werd in het t strafschopgebied onderuit gehaald maar ook nu gaf de scheidsrechter niet thuis tot groot ongenoegen van de technische staf en aanhang. Direct hierna werd na balverlies Purmersteijn bij een aanval Mike Reuvers aangespeeld die de 0-4 op zijn naam bracht. Kort voor de pauze kreeg Purmersteijn nog twee mogelijkheden. Eerst was het een kogel van Mohamed Ajnanedie door doelman René Oosterhof onder de lat werd weggehaald en een kopbal van Rano Burger werd door een verdediger van de lijn gehaald waardoor Purmersteijn met een 0-4 achterstand de kleedkamer opzocht.

Na de hervatting kwam Mark de Loor, die een lange blessureperiode achter de rug heeft, binnen de lijnen voor Alex Treuren. Ook in de tweede helft liet Staphorst zich ook niet onbetuigd. In de 48e minuut teisterde een schot van Pascal Mulder de paal. Toch wist Daniël Schermer in de 59e minuut met een fraaie goal de hatelijke nul weg te halen en was er weer wat hoop aan Purmersteijn-zijde om de stand een wat draaglijker aanzien te geven maar bij een snelle uitval drie minuten later schoot Justin Benjamins in de kluts de 1-5 in de touwen. Ook spits Jordy Wigman kwam nog in de ploeg voor aanvaller Wadie Daouameur. Ook in het vervolg van de tweede helft waren de gasten de betere ploeg en Pascal Mulder verhoogde de score naar 1-6.

Toch wist Daniël Schermer uit een strakke pass van Boyd Mak fraai de 2-6 binnen te schieten. Daniël Schermer kwam op de rechterkant nog een keer goed door maar doelman René Oosterhof hield hem van de hattrick af door zijn inzet uit de korte hoek  te halen. Ongelukkige momenten in de Purmersteijn-defensie waren er de oorzaak van dat invallerXaver Slot en Martin van ’t Ende de eindstand op 2-8 brachten.

De nederlaag kwam hard aan bij de Purmersteijn-aanhang. Ook trainer Martin van Ophuizen was teleurgesteld maar is ervan overtuigd dat zijn selectie met vele nieuwe gezichten progressie zal tonen de komende tijd en dat dit zondermeer tot uitdrukking zal komen in de uitslagen.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Lester Aarsman, Bodewee Burleson, Alex Treuren, Boyd Mak, RanoBurger, Ruben Adney. Daniël Schermer, Ruben Adney, WadieDaouameur.

Wisselspelers: Nathan Sibilo, Mark de Loor, Jordi Wigman, Rodney Smorenberg, Jemaro Breinburg, Calvin Valente.

Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster, Dirk Muis, Martin van ’t Ende, Stan Haanstra, Martijn Brakke, Marion Luchtenberg, Pascal Mulder, Justin Benjamins, Johnny de Vries, Mike Reuvers,

Wisselspelers: Rémon Kroes, Xaver Slot, Mark Schra, Jorn Kremer, Jorick Maats,  Frans Nijstad.

Tekst: Auwel Prins

Archieffoto: José Mol