Olympisch Stadion of Schellingwouderdijk voor De Dijk – Ajax

De loting voor de tweede ronde van de KNVB beker heeft veel teweeggebracht in Amsterdam. Zowel bij Swift (uit tegen Feyenoord) als De Dijk (thuis tegen Ajax) sprak men over een droomloting. “Een dubbele sensatie”, zegt De Dijk-voorzitter Ton Langelaar. Waar de ploeg uit Noord het duel zal spelen is nog onduidelijk.

Langelaar: “Dit is natuurlijk fantastisch. Nu maar hopen dat de duels niet op dezelfde dag gespeeld gaan worden. Maar wanneer we ook spelen ik zal er niet bijzijn. Ik ben dan op de Kaapverdische Eilanden.” De voorzitter, die groot fan is van Feyenoord, vervolgt lachend dat hij voor een duel met Feyenoord wel was terug gevlogen. “Het is kiezen tussen mijn huwelijk of de club.”

De grootste vraag die zich na de loting meteen voordeed was waar het duel tussen De Dijk en Ajax gespeeld gaat worden. Langelaar: “De spelers willen graag op ons eigen veld spelen, maar we hebben daar nog geen beslissing over genomen. Alles hangt af van de veiligheid. Maandagavond zitten we met de politie om tafel om te kijken of het realistisch is om aan de Schellingwouderdijk te spelen. Vorig seizoen tegen Vitesse ging het allemaal goed, maar Ajax is natuurlijk wel van een andere orde. De veiligheid moet voorop staan. Maandag weten we daar meer over.”

Als de veiligheid het niet toelaat om aan de Schellingwouderdijk te spelen, dan wil de club graag uitwijken naar het Olympisch Stadion. Langelaar: “Ik heb al contact gehad met Joop Vlug (voorzitter JOS/Watergraafsmeer, red.). Zij hebben een paar jaar geleden ook tegen Ajax gespeeld in het Olympisch Stadion dus weten precies wat er bij komt kijken als we daar willen spelen.” In het Olympisch Stadion zouden er 22.000 supporters naar de wedstrijd kunnen. Als er toch voor de Schellingwouderdijk gekozen wordt, dan zouden er volgens Langelaar maximaal 3500 toeschouwers naar het duel kunnen.

Later vandaag maakt de KNVB waarschijnlijk bekend wanneer de duels gespeeld gaan worden. Alle duels uit de tweede ronde moeten gespeeld worden op 24, 25 of 26 oktober.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!