Omar el Aamrani is weer thuis bij ambitieus AGB

Na een seizoen bij Pancratius is Omar el Aamrani weer terug bij AGB. De aanvaller was tot nu toe drie keer trefzeker voor de ploeg van Senel Cebar. El Aamrani is erg blij om weer terug te zijn op het oude nest. “Het is een beetje thuiskomen.”

In het jaar dat El Aamrani weg was werd AGB kampioen van de derde klasse C. Ondertussen zijn de ambities van de club opgeschroefd.  “We zijn natuurlijk gepromoveerd. Er is ook een nieuwe voorzitter gekomen (Orhan Aslan, red.) en je ziet echt dat er een nieuwe koers wordt gevaren. Deze voorzitter wil echt groeien met AGB. Dat zie je ook aan de staf, er is nu een teammanager en een fysio er bij bijvoorbeeld. Ze willen echt iets neerzetten.”

AGB is in ieder geval goed begonnen aan de competitie. NVC, ZSGOWMS en Abcoude werden achtereenvolgens verslagen en het staat gedeeld bovenaan samen met SCH ’44. “Het is zeker een goed begin. Dat we zo zijn begonnen had natuurlijk niemand verwacht, maar ik had ook weer geen drie verliespartijen verwacht. Ik vond de drie overwinningen wel terecht”, aldus El Aamrani.

El Aamrani (helemaal links) scoort de 0-1 tegen FC Abcoude
El Aamrani (helemaal links) scoort de 0-1 tegen FC Abcoude

AGB-trainer Senel Cebar heeft uitgesproken met AGB het linkerrijtje te willen halen dit seizoen. Voor El Aamrani is dat niet genoeg. “Ik vind de trainer nog wel een beetje voorzichtig in zijn uitspraken. Je moet natuurlijk altijd bescheiden zijn, maar ik wil ook wel ergens om spelen. In eerste instantie is dat een periode, maar wie weet wat er nog meer kan.” De overwinning van AGB vorige week op ZSGWOMS zegt El Aamrani echter nog niets. “Die zijn nog steeds titelkandidaat nummer één. Maar wij willen wel uitstralen dat we niet zomaar een ploeg zijn en dat andere ploegen voor ons moeten oppassen. Dat is ook wat we willen.”

Tot nu toe scoorde El Aamrani drie keer voor AGB, waarvan twee afgelopen zondag tegen FC Abcoude. “Ik speel nu in de spits samen met Gary Bouwmeester. Ik wil belangrijk zijn voor het team en als spits doe je dat vooral door doelpunten te maken.”

Kijk hier voor alle de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!