Ondanks matige wedstrijd wint V&V ruim van ‘oudjes’ Nieuw West

In de zaterdag vierde klasse C heeft V&V met 2-6 gewonnen bij Nieuw West. Ondanks het matige spel van de ploeg van Edwin van der Raad had V&V weinig problemen met Nieuw West, dat met een elftal speelde dat gemiddeld 41 jaar oud is.

Na tien minuten ontstond de eerste van vele kansen in de eerste helft voor V&V, toen aanvoerder Bas Rouwenhorst van een meter of twintig op de lat poeierde. Drie minuten later scoorde hij wel op aangeven van rechterspits Jasper van Abeelen. Na een klein half uur werd het 0-2 door Marco Brouwer uit een assist van Regilio Wooding.

Nieuw West slaagde er in de eerste helft geen moment in gevaarlijk te worden. De enige die af en toe voor enige dreiging zorgde was de – ondanks zijn leeftijd –razendsnelle linkerspits Ahannach.

Het meest spraakmakende moment van de eerste helft deed zich voor in de tweede minuut van de extra tijd, toen Jasper van Abeelen op de rand van de zestien van Nieuw West een onnodig harde overtreding maakte en daarvoor geel kreeg. Toen hij scheidsrechter Nieuwland om uitleg vroeg en hem daarbij beetpakte, kon hij (terecht) inrukken met rood. In elke andere wedstrijd had hij daarmee zijn teamgenoten flink kunnen duperen.

Schermafbeelding 2014-10-12 om 13.47.57

Vanzelfsprekend drong Nieuw West in overtal na de rust wat meer aan, maar leek toch niet erg voor gevaar te kunnen zorgen. Tot in de 57e minuut, toen een buitenspel staande spel van de thuisploeg over een voorzet heenstapte, de niet buitenspel lopende Ahannach scoorde en de scheidsrechter dit niet zag als ‘deelnemen aan het spel’ van de ‘overstapper’; 1-2 dus.

In de laatste twintig minuten werd Nieuw West overlopen. Eerst kreeg Rachid Moufid in de zeventigste minuut de bal van een tegenstander in de voet gespeeld en kon gemakkelijk scoren (1-3). Een kleine tien minuten later kreeg hij uit een goede uittrap de bal en bracht vervolgens vanaf de achterlijn bij de tweede paal Marco Brouwer in scoringspositie (1-4). Een paar minuten later scoorde Nieuw West tegen door Hadouch.

In de laatste minuut liep invaller Rico van de Velden door op een ogenschijnlijk onhaalbare bal, maar bracht daarmee doelman Heyouf in verwarring, waarna Marvin Calor (ook ingevallen) de bal in een leeg doel kon lopen. In de tweede minuut van de extra tijd scoorde Marco Brouwer zijn derde en de zesde voor Vlug en Vaardig.

En diep in de extra tijd ging Marvin Calor alleen op de doelman af, die maakte buiten het strafschopgebied een overtreding. De scheidsrechter wachtte nog even af of Calor toch wist te scoren. Toen dat niet het geval bleek, kreeg doelman Heyouf alsnog rood.