dvva

Ondermaats DVVA onderuit tegen Victoria

Een matig DVVA kon het zaterdagmiddag niet bolwerken tegen HFC Victoria (1-0). De grootste ‘gevaren’ ontstonden na een klein half uur, waarin DVVA met wat plaagstootjes dreigend werd. De 0-0 ruststand was een afspiegeling van een te armoedig schouwspel.

DVVA

Het spelbeeld kantelde volledig na rust en zo kwam thuisploeg Victoria tot meerdere gevaarlijke momenten. De strijd werd opengebroken door Rik Langhout, die na een actie van DVVA doelman Lode van Hattum vanaf de strafschop stip raak kon schieten.

dvva
Met enkele reddingen voorkwam Lode Van Hattum een grotere nederlaag

DVVA kreeg daarna nog één grote kans via Julian Laan, die door Victoria keeper Daniel van Veen met wat fortuin werd gepareerd. De prima leidende Jordy Schaft floot na een ‘alles of niets’ eindfase af, vierde Victoria in blijdschap de overwinning en likte DVVA zijn wonden.

Trainer-coach Wilfred den Breejen wond er na afloop geen doekjes om. ,,We zijn met elkaar zeer teleurgesteld. Kijkend over negentig minuten waren wij de onderliggende partij. Ik vond ons onherkenbaar. We zijn afgetroefd door Victoria en dat hadden we met elkaar niet zien aankomen. We hadden wel een redelijke trainingsweek, maar onderbezet.”

Lange ballen

Den Breejen vervolgd. ,,Ik was al ontevreden in de rust, want we speelden de eerste helft slecht. Ook de tweede helft konden we eigenlijk niets meer dan tegenhouden. We hebben het nog geprobeerd met lange ballen op Guido de Graaf, maar we waren rondom hem niet alert.”

Strijderselftal

DVVA kent tot nu toe een sterk seizoen, met een zeer verdienstelijke vierde positie. ,,Aan de ene kant klaag ik nu. Dat is wel logisch, want ik baal er van. In de eerste seizoenshelft wil iedereen zo veel mogelijk speelminuten maken, en in de tweede seizoenshelft lijkt het alsof iedereen het liefst op vakantie wil. Vorig seizoen in deze periode kwamen we ternauwernood nog goed weg. Anderzijds hoort dit bij ons, dit is DVVA. Ik win natuurlijk liever dan ik verlies, maar winnen met slecht voetbal vind ik niets. Ik zie graag mooi voetbalspel en daar zijn we niet aan toegekomen. Alle complimenten aan Victoria, want zij hebben meer dan terecht gewonnen. Wij hadden niets in te brengen. Tactisch was het nog redelijk bij ons, aan de bal niet. Tegen Batavia’90 stond er een strijders-elftal, we hebben het zaterdagmiddag allemaal gelaten laten gebeuren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)