Home / Homepage / Ongekende weelde in Rijsenhout

Ongekende weelde in Rijsenhout

Mooie tijden in Rijsenhout. De plaatselijke derdeklasser SCW, vorig seizoen geëindigd in de onderste regionen van de ranglijst, is bezig met een uitstekende competitiestart. Vijftien punten uit vijf duels, fiere koploper in zaterdag 3B en hard op weg naar verovering van de eerste periodetitel. Wat is de verklaring van trainer Lex van der Horst (exRkav) voor het onverwachte succes. De website voetbalinaalsmeer sprak met de trainer van SCW en vroeg hem naar de reden van dit plotselinge succes.

Lex van der Horst, wat een weelde dit seizoen in Rijsenhout. Na vijf duels met de volle buit aan kop in 3B, wat is er aan de hand?
“Ja..hier gebeurt een en ander. Het is begonnen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, er is toen binnen de selectie iets moois ontstaan. Alles viel op z’n plaats. Een goede technische staf, een grotere spelersgroep en een aantal talentvolle jonge spelers bij de selectie. Er is grotere concurrentie, dat geeft meer scherpte. Dan komen de resultaten meestal vanzelf. Al moet ik eerlijk toegeven dat het competitieschema niet in ons nadeel werkt. De moeilijke tegenstanders krijgen we pas aan het eind.”

Lang geleden dat er een aantal talenten bij SCW doorbraken. Hoe komt dat ineens zo?
“Toen ik twee jaar geleden begon bij deze club was de opdracht een selectie neer te zetten waar de club de komende tien jaar mee verder kan. Met spelers uit de eigen jeugd, voetballers opgeleid door SCW. Dit seizoen lijken we de vruchten van dit beleid al te gaan plukken. De jeugdigde talenten pakken het heel goed op. Ze brengen het niveau omhoog, andere spelers willen graag aanhaken.”

Natuurlijk leuk en aardig een aantal talenten erbij, belangrijk is wel dat u spelers op de juiste plaats neerzet.
“Dat klopt. De samenstelling van het huidige team is een beetje door toeval ontstaan. Centrale verdediger Jim Biesheuvel is door een hoofdblessure lange tijd uit de roulatie en onze linksachter sloot dit seizoen heel laat aan. Dus in de voorbereiding ben ik gaan experimenteren met andere spelers, dat liep niet eens slecht. Ik zag het team met achterin een nieuw centraal duo met de week groeien. En als je dan ook leuke resultaten haalt in het bekertoernooi gaat het allemaal vanzelf.”

Als een toekomstplaatje zo snel wordt vertaald naar het veld, dat moet als trainer voldoening geven.
“Ja…ik zit af en toe te genieten op de bank. Het oogt allemaal zo fris en enthousiast. Veel beleving en strijd. En er wordt beter getraind, er is nooit iemand geblesseerd, minder gele kaarten…allemaal signalen dat iedereen er bij wil blijven en aanvoelt dat er wat moois in de lucht hangt in Rijsenhout. En het allerleukste vind ik de manier waarop we de punten binnenhalen. Met goed en aantrekkelijk voetbal.”

Lex van der Horst

Vijftien punten uit de eerste vijf duels. Periodetitel bijna in zicht. Komt nu druk op uw jonge team, hoe zullen ze daar mee omgaan?
“We voelen geen druk. We zijn koploper met een heel goed doelsaldo en drie punten voorsprong op nummer twee Ouderkerk. Voorlopig genieten we er vooral van. Langzamerhand gaan we wel denken aan de eerste periodetitel. Dat zou een fantastische prestatie zijn. Na zaterdag als we bij Rkavic hebben gespeeld durf er ik er meer over te zeggen. Rkavic staat laag op de ranglijst maar SCW heeft er al jaren niet gewonnen.”

En dan na de periodetitel de lijn doortrekken richting de titel?
“SCW is geen titelkandidaat, dat zal je mij niet snel horen zeggen. Als ik het niveau zie van de ploegen in de tweedeklasse, zover zijn we echt nog niet. De doelstelling dit seizoen is de zesde of vijfde plaats, daar wijk ik nog niet van af. Mogelijk kunnen we later in deze competitie de doelstelling aanpassen. Amstelveen en Ouderkerk zijn in mijn ogen de echte titelfavorieten, wij moeten voorlopig met beide benen op de grond blijven staan en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

Tot slot, het veld in Rijsenhout staat niet bekend als de beste in de regio. Is dat niet jammer voor een ploeg die aantrekkelijk voetbal wil laten zien?
“Ons hoofdveld is inderdaad niet al te best. Hobbelig…dat is in ons nadeel. SCW groeit uit zijn jasje, de velden worden steeds intensiever gebruikt. We willen graag kunstgras op ons hoofdveld. Maar je weet hoe het is tegenwoordig met de bezuinigingen, ik denk dat het er voorlopig niet van komt.”

In de eerste periode speelt SCW nog drie duels. Rkavic (uit), EDO (thuis) en Voorland (uit). Bij een gelijke stand beslist het doelsaldo. Voor meer nieuws uit de regio Aalsmeer, kijk op www.voetbalinaalsmeer.nl