Ongeloof bij AFC na gelijkspel tegen Ajax: “Zo zie je maar hoe mooi voetbal kan zijn”

Bij AFC overheerste dinsdagavond na het 2-2 gelijkspel tegen het grote Ajax de trots en het ongeloof. Voor 3000 toeschouwers liet de Tweede Divisionist zien dat het over het algemeen mee kon met het spel van ‘de grote broer’ en kwam het zelfs twee keer aan de leiding. Na afloop was iedereen dan ook hartstikke trots op de prestaties.

“Met die 2-2 als eindstand konden wij met een big-smile de kleedkamer en de kantine in”, zei trainer Ton du Chatinier na afloop.”Het was ook fantastisch om voor 3000 man te mogen voetballen, echt een mooie beleving. Ik hoop dat we dit komend seizoen in de Tweede Divisie vaker mogen doen. Maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd, dus als we komend weekend van Quick Boys verliezen heeft dit gelijkspel weinig waarde.”

Foto HAV: Ton du Chatinier ziet AFC stunten tegen Ajax
Foto HAV: Ton du Chatinier ziet AFC stunten tegen Ajax

Koen Bosma opende na een half uur de score en de 1-0 voorsprong bleef zelfs tot de rust staan. “We kunnen gewoon zeggen dat we de eerste helft van Ajax hebben gewonnen, echt fantastisch dit. Ajax is natuurlijk veel fitter, is mentaal sterker dan ons, maar ik was niet onder de druk van de individuele kwaliteiten van de spelers”, liet de aanvaller duidelijk weten. “Ik ben toch fan van Ajax en dan is het jammer als je zoiets ziet. Maar voor ons is het hartstikke mooi.”

12072016 Peter Bosz Hennie Spijkerman AFC Ajax foto hav
Foto HAV: Peter Bosz en Hennie Spijkerman zien het met lede ogen aan

Die voorsprong bij rust was ook te danken aan het uitstekende keeperswerk van Patrick Zonneveld. De sluitpost was twee weken eerder nog op proef bij MVV en weerhield nu Matteo Cassierra, Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven van het scoren. “Ik had natuurlijk wel verwacht dat ik het druk zou krijgen en het ging lekker. De 1-0 voorsprong gaf een boost, zeker omdat we er de rust mee haalden. Dat we zelfs nog 2-1 maakten, was echt fantastisch. Voor Ajax voelt dit als een nederlaag. Bij ons is het nu een beetje ongeloof, dit hadden we niet verwacht. Zo zie je hoe mooi voetbal kan zijn.”

Ondanks dat het als nederlaag werd ervaren door Ajax, keek aanvoerder Joël Veltman ook positief terug op de oefenwedstrijd. “Ik zou elk jaar wel op deze manier de voorbereiding willen openen. Liever in Amsterdam dan ergens op de Veluwe. Ik ken mensen, mensen kennen mij en voor de supporters en Amsterdam is dit natuurlijk ook hartstikke mooi. Het was ook prachtig om hier tussen de gebouwen te mogen voetballen met zoveel toeschouwers.”

Later vandaag de beelden en reacties van de stunt van AFC tegen Ajax.

Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)