Ongeslagen Chabab blijft in spoor koploper Quick

Chabab is na negen wedstrijden in de zondag Hoofdklasse nog altijd ongeslagen. De ploeg van Alami Ahannach won op bezoek bij laagvlieger De Zouaven eenvoudig met 1-4. Bilal el Amrani was met twee treffers belangrijk voor de Amsterdammers.

Al na negen minuten opende El Amrani de score voor de gasten. Een vrije trap van Mohamed Ajnane werd nog gepakt, maar in de rebound was de middenvelder trefzeker. Vlak voor rust kwam Chabab zelfs op 0-2, toen El Amrani de bal uit een hoekschop de bal binnen tikte.

Na rust kwam De Zouaven terug in de wedstrijd. Robbin Kooiman wist een strafschop te benutten nadat een vrije trap in de muur belandde en de scheidsrechter de bal op de stip legde: 1-2. Toch herstelde Chabab na ruim een uur spelen de voorsprong weer naar twee doelpunten verschil. Na een mooie combinatie tussen Rahim Abdul en Mohamed Deni Cherif was het laatstgenoemde die afrondde (1-3).

Enkele minuten later gooiden de gasten de wedstrijd in het slot. Topscorer Rahim Abdul pikte nog een doelpunt mee en bepaalde de eindstand op 1-4. “Een verdiende overwinning”, oordeelde Chabab-trainer Alami Ahannach na afloop. “En we zijn nog altijd ongeslagen. We hopen dat zo lang mogelijk nog vol te houden.”

Door de 1-4 overwinning in Grootebroek is Chabab na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen in de zondag Hoofdklasse. Omdat koploper Quick (2-0 tegen Hollandia) en nummer twee VC Vlissingen (1-4 bij Westlandia) ook wisten te winnen, staan de Amsterdammers op een derde plaats, twee punten achter Quick.

Foto boven: Twitter Chabab