Onmachtig WVHEDW gaat ook onderuit bij Argon

De start van de zaterdag eerste klasse A verloopt voor WVHEDW nog niet zoals gewenst. De ploeg van Hans Schakel ging voor de tweede week op rij onderuit tegen een Hoofdklasse-degradant. Na de 1-3 nederlaag vorige week tegen Zuidvogels was nu Argon met 2-0 te sterk.

Waar WVHEDW het een week geleden op effectiviteit moest afleggen, zat een positief resultaat er deze zaterdag in een slechte wedstrijd niet in. Dat terwijl de kansenverhouding in de eerste helft gelijk was. Namens de bezoekers zag Ashraf Azzouz een vrije trap door Romero Antonioli gekeerd worden en redde de sluitpost ook goed op een één-tegen-één-situatie met Joost Heij. Aan de andere kant van het veld schoot Ilias Latif rakelings naast en was een kopbal van Dennis Filippo een prooi voor doelman Jordy Heimens.

Vlak voor rust kwam Argon met een doelpunt vanuit het niets aan de leiding. Latif verscheen opeens oog-in-oog met Heimens, die hij verraste met een leep boogballetje: 1-0. Die achterstand kwam WVHEDW niet meer te boven. Wat de Amsterdammers in de tweede helft probeerden, ze waren onmachtig om de thuisploeg echt in de problemen te brengen.

De betere kansen waren zelfs voor de Mijdrechters, die een kwartier voor tijd ook de score verdubbelden. Heimens kon een vrije trap van Ian Refos (ex-JOS/Watergraafsmeer) keren, maar in de rebound werd hij alsnog geklopt door de van Aalsmeer overgekomen Epi Kraemer: 2-0. In de slotfase was Rico Bouwmans nog dicht bij een aansluitingstreffer om de spanning terug te brengen, alleen was dat niet aan de bezoekers besteed.

De ploeg van Hans Schakel krijgt volgende week op eigen veld tegen kampioenskandidaat DHSC de kans zich te herstellen van de stroeve start. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)