Onrust bij leden Blauw Wit over fusie met Chabab

Chabab verloor zondag op het veld van Blauw Wit met 1-3 van HSC’21. Op en rond het veld ging het  meer over de aanstaande fusie tussen de twee clubs zoals Het Amsterdamsche Voetbal vrijdag al wist te melden dan over de nederlaag van Chabab. Bij de leden van Blauw Wit is er veel onrust ontstaan.

Na onze publicatie van afgelopen vrijdag kregen wij vele reacties via de Social Media. Kan dat zomaar? Moet er niet eerst een ledenvergadering plaatsvinden? Waarom lezen we er niets over op de website van Blauw Wit? Allemaal vragen die gegrond zijn. Wij zetten het even voor u op een rij.

Wil de nieuwe club Blauw Wit/Chabab in het seizoen 2014/2015 van start kunnen gaan dan dienen er op korte termijn veel dingen geregeld te moeten worden. Verzoeken en aanvragen bij het Stadsdeel en de KNVB hebben haast. De besturen van beide verenigingen zijn het eens over een fusie. Deze is echter nog niet voorgelegd aan de leden. De leden van Blauw Wit stemden vorig jaar al over een fusie (toen met DWS) en zijn dus op de hoogte. De leden van Blauw Wit zijn niet geïnformeerd. Dit komt mede doordat de beheerder van de website vrijdag in Frankrijk zat.

Het Amsterdamsche Voetbal is in het bezit van correspondentie waarin staat dat Blauw Wit op donderdag 1 mei een ledenvergadering heeft belegd. Zojuist is er op de website van Blauw Wit en FC Chabab een open brief verschenen waarin iedereen op de hoogte is gebracht van de stand van zaken.

Woordvoeder Khalid Berdouni zei vanmiddag: “Een jaar geleden is er al over deze fusie gesproken. Dus niets nieuws onder de zon. Dat de leden nu onthutst zijn snap ik niet. Iedereen wist dat er een fusie zat aan te komen. Financiële problemen maakten het noodzakelijk dat er weer over de fusie moest worden gesproken. Dit is nu gebeurd met als resultaat dat de fusie er komt. Daar brengen we de leden van op de hoogte en die kunnen straks op de algemene ledenvergaderingen van beide clubs hierover mee beslissen. Ik weet ook wel dat je niet zonder je leden kan beslissen over een fusie. In de laatste fusiebesprekingen zijn voorstellen gedaan waar de leden straks hun oordeel over kunnen geven. Hoe dit gaat aflopen zullen we wel zien. Ik kan wel zeggen dat de fusie met DWS definitief van de baan is. Wat ik nog wil zeggen is dat het logo zoals in de media is verschenen, niet klopt. Zo hebben wij dat niet naar buiten gebracht’’.

Het logo dat boven dit bericht, en ook boven die van afgelopen vrijdag heeft gestaan, is niet het logo dat de club zal gaan gebruiken. Het is een animatie die is gemaakt door Het Amsterdamsche Voetbal om haar publicatie van passend beeldmateriaal te voorzien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS