Foto Tom Poederbach | Mauritsio Helstone was bij JSV Nieuwegein drie keer trefzeker voor AFC

Ontketend AFC rekent voor rust al af met JSV Nieuwegein

AFC heeft in de zaterdag eerste klasse A de kater van de verloren thuiswedstrijd tegen VVZ’49 weggespeeld en wel met ruime cijfers. Op bezoek bij JSV Nieuwegein won de formatie van trainer Benno Nihom met maar liefst 2-6. De Amsterdammers maakten met name door drie treffers van Mauritsio Helstone, alledrie aangegeven door Michael Malmberg, voor rust al het verschil: 0-4.

“Natuurlijk hebben we de nederlaag tegen VVZ goed weggespoeld, maar ik vind ook wel dat de kater met oog op vorige week misschien nog wel groter is. Daar hebben we het weggeven terwijl dat gewoon niet nodig was. Dat bewees de wedstrijd vandaag bij JSV, die mij natuurlijk wel een heel prettig gevoel geeft. Met 2-6 winnen bij een ploeg die ook zes punten heeft, daar kan ik alleen maar blij mee zijn”, aldus Nihom.

De keuzeheer zag een gelijkwaardig eerste kwartier waarin AFC via Malmberg een grote kans liet liggen. Diezelfde Malmberg stond halverwege het eerste bedrijf in de basis van de openingstreffer via de counter van Helstone: 0-1. Het bleek het begin van een periode waarin Malmberg en Helstone elkaar blindelings vonden. Samen zorgde het duo voor drie van de vier AFC-treffers voor de pauze. “Dat is natuurlijk prachtig. Michael die drie keer een assist geeft op Mauritsio. Prettig dat dat er op deze manier uitkomt.”

Pepijn Veerman was met twee treffers belangrijk voor AFC.
Pepijn Veerman was met twee treffers belangrijk.

De trainer van de roodzwarten moest lachen om de 0-3 van Pepijn Veerman. “Hun rechtsback speelt de bal slecht terug op de doelman, die hem vervolgens tegen Pepijn aanschiet waardoor de bal in het doel belandt. Een zeer geestige goal.” Met de 0-4 voorsprong op zak bij rust zat AFC in een zetel. “Het was niet eens geflatteerd. We hebben ze helemaal kapot gespeeld in de omschakeling.”

In de tweede helft, die met de ruime voorsprong voor AFC, voortkabbelde probeerde JSV Nieuwegein de score nog draaglijk te maken. De thuisploeg raakte de lat, maar het meeste gevaar kwam van de bezoekers. De goals lieten op zich wachten tot de slotfase. JSV Nieuwegein deed door een fout van Dave Weinstein wat terug: 1-4. AFC stelde kort hierna via een “fantastische goal” eindigend bij Tom Dekkers orde op zaken: 1-5.

Drie keer was Michael Malmberg als aangever betrokken bij een goal van AFC.
Drie keer was Michael Malmberg als aangever betrokken bij een goal van AFC.

In de blessuretijd moest AFC nog verder met tien man na een rode kaart voor Daryl Gerritsen die een doorgebroken speler vloerde. Uit de daaropvolgende strafschop maakte JSV de 2-5. Het slotakkoord kwam vanaf de aftrap meteen van de gasten. Een lange bal van Daan Brinkman werd door Veerman op waarde geschat: 2-6.

Met negen punten uit vier duels kent AFC een prima seizoensstart in 1A. “Dit pakken ze ons niet meer af. Volgende week een prachtig affiche thuis tegen De Merino’s. Een wedstrijd die gaat om plek twee”, blikt Nihom alvast vooruit. Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC