Home / Algemeen / Ook AFC-er Derlagen naar Quick Boys
Mike Derlagen namens AFC tegen Lienden

Ook AFC-er Derlagen naar Quick Boys

Mike Derlagen (26) speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Quick Boys. Net als Mike Ruijter verlaat de verdediger AFC. Derlagen tekende een contract voor twee jaar in Katwijk waar hij herenigd zal worden met trainer Ted Verdonkschot.

Derlagen: “Ik zat in een luxe positie. AFC wilde me graag houden terwijl Quick Boys en Spakenburg me ook graag wilde hebben. Het is uiteindelijk Quick Boys geworden. Het was wel een lastige beslissing. Dat Verdonkschot de nieuwe trainer wordt bij Quick Boys speelde een grote rol. Ik heb namelijk erg prettig met hem samengewerkt bij Young Boys. De trainer van Spakenburg kende me niet. Ik wilde graag op gras spelen en niet op kunstgras dus daardoor viel Spakenburg af. Ook dat speelde een belangrijke rol. Verder wil ik graag op zaterdag gaan spelen. Alles bij elkaar genomen kwam Quick Boys dus als beste uit de bus.”

Mike Derlagen is actie tegen Koen Bosma van VVSB

Derlagen, die in het verleden onder contract stond bij AZ, Zwolle en Haarlem, speelde 42 wedstrijden in het betaalde voetbal. De inwoner van Oostzaan kwam daarna uit voor Young Boys en de laatste twee seizoenen voor AFC. Net als Mike Ruijter, die vorige maand zijn overstap van AFC naar de club uit Katwijk bekend maakte, kiest hij dus voor een stapje lager (hoofdklasse in plaats van topklasse): “Quick Boy straalt veel ambitie uit. Ze willen gewoon kampioen worden en naar de topklasse. Daar horen ze ook thuis. Als Verdonkschot daar trainer wil worden zegt mij dat genoeg. Verder leggen ze alle nieuwe spelers voor twee jaar vast. Dat heb ik ook gedaan. Er spreekt vertrouwen uit en geeft mij vastigheid.. Er gaan daar echt leuke dingen gebeuren.”

Zijn keuze om AFC te verlaten had met name te maken dat hij op zaterdag wilde spelen. Derlagen: “Ik werk veertig uur per week in de softwarebranche. Ik had na een wedstrijd op zondag en het vele reizen vaak het gevoel dat ik geen eens weekend had gehad. Ik begon op maandag weer moe aan mijn werkweek. Daarom dus de overstap naar de zaterdag en mijn afscheid van AFC. Samen met Mike Ruijter hoop ik Quick Boys naar de topklasse te brengen. Mike en ik voelen elkaar goed aan en we hebben bij AFC twee jaar fijn samen gespeeld. ”

Komend weekend vertrekt Derlagen met AFC naar Valencia voor ene kort trainingskamp. Zondag nemen ze het daar op tegen FC Groningen. Op 13 januari hervat AFC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Gemert.

Foto’s Facebook pagina Mike Derlagen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC