Ook AFC (zaterdag) verslikt zich in HBC

Na SDZ en HBOK is ook zaterdag eersteklasser AFC in de districtsbeker een pootje gelicht door HBC. Op bezoek bij de derdeklasser ging de ploeg van Jorg Smeets vlak voor tijd met 2-1 onderuit.

Omdat Smeets de districtsbeker uiterst serieus neemt – met Ajax plaatste hij zich voor de grote KNVB Beker en haalde de bekerfinale – traden de Amsterdammers in de sterkst mogelijke opstelling aan in Heemstede. Doelman Gijs van Zetten kreeg wel rust, zijn plek onder de lat werd ingenomen door Mitchel Dijkstra. Het begon allemaal goed voor de bezoekers. Na een kwartier spelen opende Mauritsio Helstone, op aangeven van Oscar Cardoze, de score: 0-1.

In de tweede helft beet HBC meer van zich af. Dit resulteerde in de zestigste minuut in de gelijkmaker. Oud-prof Steve Olfers gleed van dichtbij de 1-1 binnen. Strafschoppen leken aanstaande om de beslissing te brengen, totdat de thuisploeg in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd verrassend aan de leiding kwam. Uit een vrije trap maakte Bas Aarts er 2-1. De tijd was vervolgens te kort voor AFC om bekeruitschakeling te voorkomen.

Het bekeravontuur van de Amsterdammers is geëindigd bij de laatste 32. Voor AFC kan nu de blik volledig op de titelstrijd in de zaterdag eerste klasse A.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC