Ook AMVJ profiteert van slechte vorm FC Almere

AMVJ heeft in de middenmoot van de zaterdag tweede klasse B revanche kunnen nemen op FC Almere. Na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd was de ploeg van Hans Schakel nu met 2-0 te sterk voor de Almeerders, die de vrije val op de ranglijst (vijf punten uit de laatste negen wedstrijden) nog geen halt kunnen toeroepen.

Het had weinig gescheeld of FC Almere was vroeg in het duel op voorsprong gekomen. De kopbal van spits Lesley Vlieger was in de eerste minuut echter niet zuiver genoeg. Vervolgens kwam AMVJ iets beter in de wedstrijd met kleine kansjes voor Gijs Bedet en Robin Meerhoff. Van beide kanten was de passing onzorgvuldig, wat veelvuldig slordig balverlies opleverde. In de eerste helft werd niet gescoord, ook omdat AMVJ’er Dennis Frijn zijn inzet na een goede aanval over zag gaan.

Na de hervatting was AMVJ veel feller. Toen Almere-trainer Maurice Ligeon halverwege de tweede helft Marvin Tjon Soei Sjoe bracht voor Salih Yildiz leek er meer lijn in het spel van de gasten te komen, maar de zuiverheid was de gehele wedstrijd ver te zoeken. Aan de andere kant profiteerde AMVJ van slechte dekking in de Almeerse achterhoede. Doelman Gijs Roelofsen tastte mis bij een schot van Meerhoff, die daarmee een kwartier voor tijd de score opende: 1-0.

FC Almere voerde de druk op het doel van AMVJ op, maar het lukte de ploeg niet om langszij te komen. In plaats daarvan maakte Seranio Austin twee minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door het duel in het slot te gooien. De aanvaller rondde een goed uitgespeelde counter uitstekend af: 2-0.

“Door de aardige resultaten van de laatste wedstrijden begonnen we met een goed gevoel aan de wedstrijd. De eerste helft was voor Almere, in de rust hebben we elkaar goed aangekeken en betere afspraken gemaakt”, zei de winnende AMVJ-trainer Hans Schakel na afloop. “Uiteindelijk hadden we ook wat geluk dat de keeper van Almere bij de eerste goal niet helemaal vrijuit ging. De twee doelpunten waren de beloning voor de inzet van de tweede helft.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.