Ook CJVV kan zegereeks Amstelveen niet afstoppen

Door de vijfde overwinning op rij blijft Amstelveen Heemraad behoorlijk goed meedoen in de strijd om de derde periode in de zaterdag tweede klasse B. Op bezoek bij middenmoter CJVV in Amersfoort kwam de ploeg van Radjin de Haan eigenlijk geen moment in gevaar: 1-2.

Amstelveen begon goed en zette de thuisploeg snel vast. Furgel Fabies en Robin Oussoren slaagden er in de openingsfase nog niet in om CJVV-doelman Arjen Nawijn te passeren. Dat deed Michael Coster na een half uur wel. Coster prikte de bal over Nawijn heen en zette Amstelveen verdiend op voorsprong. De stand bleef tot aan de rust ongewijzigd en daar deed Amstelveen zichzelf tekort mee.

Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde Amstelveen pas de voorsprong. Oussoren liet de verdedigers van CJVV achter zich en gaf de zojuist ingevallen Jaïr Cruden een niet te missen kans, waar hij ook goed mee omging: 0-2. Het was aan het niet scherp zijn voor de goal van de aanvallers van de gasten dat de score niet hoger opliep. CJVV kreeg ver in de blessuretijd de mogelijkheid om via Pim Kers een eretreffer te maken, waardoor de eindstand op 1-2 werd bepaald.

Met vijftien punten uit zes wedstrijden blijft Amstelveen in het spoor van periode-aanvoerder CSW. De achterstand van de Amstelveners bedraagt slechts één punt. Volgende week komt koploper DHSC, dat aan één punt genoeg heeft voor het kampioenschap, op bezoek, waarna er nog wedstrijden tegen Veensche Boys en NiTA op het programma staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek