Ook met Dibi weet Chabab niet te winnen

Chabab is in de Topklasse tegen een zeer pijnlijke nederlaag aangelopen. Tegen UNA stond de ploeg van Alami Ahannach vijf minuten voor tijd nog met 1-0 voor met de Amsterdammers verloren uiteindelijk met 1-2.

Plus punt was de terugkeer van de zes wedstrijden geschorste aanvoerder Jamal Dibi maar ook hij kon de nederlaag niet voorkomen. Dibi: “We doen het met z’n allen maar wat we vandaag laten zien is schandalig voor dit niveau.”

Het was voor Chabab al weer de zesde nederlaag op rij. Op 22 september  werden de laatste punten gepakt toen HBS met 3-1 verslagen werd. Tegen het eveneens laag geklasseerde UNA kwamen de Amsterdammers nog wel op voor sprong al had de ploeg uit Veldhoven in de eerste helft de beste kansen. Na een iets meer dan een half uur was het Geoffrey Verweij die Chabab op 1-0 zette. Een goede pass van Matze wordt door Verweij subtiel, middels een lob over Van den Oeven heen, tot doelpunt verwerkt.

Dibi

Na rust is het vooral UNA dat de aanval zoekt. Het is aan doelman O’Niel te danken dat Chabab op de bene blijft.  EL Ahmadi had de wedstrijd kunnen beslissen maar zijn  vrij eschot kans ging naast het doel van Van den Oeven. In het laatste kwartier wordt er tot twee maal toen een doelpunt van UNA afgekeurd wegens buitenspel maar de treffers zouden toch nog vallen.

Aanvoerder Niek van Boekel zorgt van dicht bij in de 84ste minuut voor de meer dan verdiende 1-1 en in de extra tijd zorgt er ook nog voor dat Chabab met leg handen blijft staan. Het is dus al weer de zesde nederlaag op rij.  Chabab zakt door dit verlies naar dertiende plaats op de ranglijst. Een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie inhoudt

Dibi 2

Dibi tegen RTV Noord-Holland: “ We voetballen gewoon niet. Je ziet het gewoon aankomen. We hebben nog geluk dat er twee doelpunten worden afgekeurd. We coachen elkaar wel  maar toch lukt het niet. We moeten gewoon eens beter gaan verdedigen. Al doen we het natuurlijk met zijn allen maar dit is een zeer verdiende nederlaag.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)