Ook na duel met De Bilt blijft Amstelveen zonder zege in 2017

In de zaterdag tweede klasse B heeft Amstelveen Heemraad ook haarde vierde wedstrijd in 2017 niet kunnen winnen. In een spannend duel met De Bilt bleef de ploeg van Radjin de Haan steken op een 2-2- gelijkspel. Kort voor tijd had Furgel Fabies de mogelijkheid om de overwinning binnen te schieten, maar voor open goal schoot hij naast. Door het gelijkspel pakte De Bilt de tweede periode.

De Bilt, dat eigenlijk moest winnen om de periode te pakken, kreeg die prijs als nog omdat Veensche Boys onderuit ging bij de Meern. Voor Amstelveen is momenteel elk punt welkom om weg te blijven van de onderste plaatsen. Trainer Radjin de Haan moest aardig puzzelen, want hij moest het doen zonder de geblesseerden Sven Boelsma, Patrick Spitteler en Yacob Sason en de geschorste Dennis Spitteler.

De Bilt begon sterk en dwong Amstelveen naar achteren. Kansen waren er voor Tom Karst en Mike Versloot, maar doelpunten leverden het niet op. . Aan de andere kant was het Rob Overvliet die uit een corner over kopte. Na een half uur ontsnapte Mike Versloot aan rood, toen hij meedogenloos Mike van den Steenhoven van achteren onderuit haalde. De goed leidende scheidsrechter Jacobs had niet helemaal het overzicht en met geel mocht hij blijven staan. Vlak voor rust ging Jair Cruden in de zestienmeter op snelheid voorbij Ashwin de Ruyter en deze moest een overtreding gebruiken om hem te stoppen. De strafschop werd door Maarten Zwaan hard binnengeschoten (1-0).

Na rust hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar Amstelveen zag doelman Alex Sacca na een uur afhaken vanwege een knieblessure. Mike Lesmeister was zijn vervanger. Kort daarna stond De Bilt binnen vier minuten op 1-2. De gelijkmaker kwam van Bart Kuijpers, die de 1-1 mocht binnenschieten en kort daarna zorgde hij ook voor de 1-2 omdat Lesmeister de bal losliet na een inzet van Tom Karst.

Foto Hans van Beek ” Michael Coster heeft net de 2-2 gemaakt en De Bilt denk de periodetitel mis te lopen

Tien minuten voor tijd verlengde Michael Coster een schot van Maarten Zwaan en doelman Jaime Hensen was volstrekt kansloos (2-2). Kort voor tijd kreeg Furgel Fabies nog de mogelijkheid om Amstelveen de volle drie punten te bezorgen. Jair Cruden speelde Wesley Sluijk uit en bediende vervolgens Fabies op maat. Fabies was niet scherp genoeg en zag zijn inzet naast gaan.

Klik hier voor alle uistlagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek