Ook na titel blijft Amstelveen winnen

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dat was deze middag te merken. AmstelveenHeemraad was twee weken geleden kampioen geworden en Koninklijke HFC kon niets meer winnen of verliezen en zal eindigen in het “linker rijtje”. Amstelveen won uiteindelijk eenvoudig met 3-1.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen geen haast hadden en zich niet druk zouden maken. Op een afgekeurde goal van Amstelveen na, een schot van Maarten Zwaan viel zomaar binnen, maar de grensrechter van HFC vond Michael Lippens buitenspel staan en de goal werd afgekeurd, waren er nauwelijks hoogtepunten en het opgekomen publiek hoopte op een betere tweede helft.

3

Na rust kwam Amstelveen zeer fanatiek uit de startblokken en binnen 6 minuten stond het 3-0. Gelijk uit de uittrap kon Michael Lippens, overigens zeer fraai, de 1-0 binnen tikken. Vlak daarna de vrije trap van Maarten Zwaan die bij de korte hoek onhoudbaar was voor Ruben Cusell en daarna scoorde Maarten Zwaan beheerst de 3-0.

5 Zwaan

Daarna verviel de wedstrijd weer in de lente voetbal. Enig smetje in de wedstrijd waren de vier gele kaarten, die absoluut onnodig werden gegeven door scheidsrechter Niels Bos, die verder een prima wedstrijd floot. Michel Grethe, de nestor van de Amstelveense ploeg, ging er zelfs met twee keer geel af. Mark Heeremans kon, vlak voor tijd, profiteren van een foutje achterin bij Amstelveen en wist de 3-1 aan te tekenen.

Amstelveen boekte alweer zijn 23e overwinning van dit seizoen en is met overmacht kampioen. Zij kijken al uit naar het komende seizoen, waar in de tweede klasse de echte kracht van deze ploeg moet blijken. HFC had vooraf de doelstelling zich te handhaven en deden dat met verve. De basis werd gelegd in de eerste periode toen ze nog derde stonden. Zeventien van de 35 punten werden toen binnengehaald.

2

Amstelveen speelt volgende week zijn laatste wedstrijd van dit seizoen bij Real Sranang, die nog volop in de strijd is voor nacompetitie. Of die ook echt dan gespeeld gaat worden is nog even onbekend. Real Sranang speelde zaterdag in Nieuw-Vennep tegen VVC, maar die wedstrijd haalde het einde niet. Na 43 minuten voetbal hield de scheidsrechter, bij een 2-0 voorsprong voor VVC,  het voor gezien en nu is het afwachten wat de KNVB gaat doen. Kon HFC sluit thuis af tegen IJmuiden, die met alle macht de nacompetitie probeert te ontlopen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek