Ook tegen ODIN’59 ontbreekt het De Dijk aan stukje geluk

Net als een week geleden heeft De Dijk niet gekregen waar het recht op had: een positief resultaat. De ploeg van Kees Oostermeijer ging met 1-3 onderuit tegen ODIN’59 en blijft wachten op de eerste zege in de Derde Divisie zaterdag. Alle Heemskerkse treffers werden gemaakt door spelers met een verleden in de regio Amsterdam.

“Ik vond ons erg goed spelen. We waren de bovenliggende partij, maar hadden net geen geluk”, blikte aanvaller Kubilay Koylu terug. Hij was na een halfuur trefzeker: een lange bal viel over de verdediging, Koylu was sneller dan zijn directe tegenstander en schoot goed raak. Dat was de 1-1, nadat Eelke de Graaf (vorig seizoen AFC) vroeg in de wedstrijd de score had geopend.

De 1-1 tussenstand leek ook de rust te halen, totdat voormalig OFC’er Nigel Hardenberg roet in het eten gooide voor de Amsterdammers. Twee minuten voor de theepauze zette hij de bezoekers met een rake kopbal weer op voorsprong: 1-2. Ondanks de achterstand heerste er in de rust een ontspannen sfeer bij De Dijk. “We wisten dat we het goed deden, we moesten van de trainer alleen iets agressiever in de duels zijn.”

De thuisploeg deed het goed, maar slaagde er niet in om weer op gelijke hoogte te komen. Telkens ontbrak het aan de beslissende pass om serieus gevaar te stichten. In de 88ste minuut gooide ODIN’59 het duel in het slot. Op aangeven van Jeffrey Klijbroek bepaalde Billy Tavares (ex-AFC) de eindstand op 1-3.

Ondanks de nederlaag biedt het vertoonde spel van de afgelopen weken volgens Koylu vertrouwen. “Je ziet dat het elke week stukken beter gaat. Vorige week maakten we het ONS Sneek (3-1) erg moeilijk en hadden we een gelijkspel verdiend. Vandaag speelden we ook goed als een team. Ik denk dat het niet lang zal duren voor de eerste overwinning.”

Komend weekend krijgen de Amsterdammers een nieuwe kans in en tegen het Zeeuwse Hoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)