Home / Algemeen / Ook topklasser WKE ontslaat trainer

Ook topklasser WKE ontslaat trainer

Topklasser WKE, tegenstander van AFC en Chabab in de Topklasse, heeft per direct de samenwerking met Claus Boekweg. De slechte resultaten worden aangevoerd als reden. Donderdagmiddag voerde Boekweg het eerste gesprek met de voorzitter. Vanvond volgde het tweede en laatste gesprek.

Claus Boekweg en WKE hebben besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Door de slechte resultaten van de afgelopen weken zien beide partijen geen goede basis meer voor een verdere samenwerking. Woensdagavond heeft Claus Boekweg het technisch commissielid van WKE, Willem Zwikker, medegedeeld dat hij het gevoel had dat hij de ploeg niet meer aan het voetballen zou krijgen en dat het verder geen zin meer had.  Hij vroeg of WKE zijn contract zou kunnen afkopen.

Vanmiddag heeft er een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de voorzitter van WKE, Hinke Wolters, en Claus Boekweg. Dat heeft niet tot resultaat geleid. Ook vanavond is er nog weer door beide partijen gesproken. Ook dit leidde niet tot een akkoord.Claus Boekweg was dit seizoen voor het eerst hoofdtrainer van WKE. Hij volgde dit seizoen Hendrik Oosting op, die de afgelopen twee seizoenen goed had gepresteerd met WKE.

Assistant trainer Martijn Doldersum zal voorlopig de taken van Claus Boekweg overnemen.

Foto RTV Drenthe

Send this to a friend