Ook V&V onderuit tegen Stormvogels

In de derde klasse B was ook V&V niet opgewassen tegen Stormvogels. De ploeg uit IJmuiden won, na ZSGOWMS, voor de tweede week op rij van een Amsterdamse club. V&V, de ploeg ven Edwin van de Raad, verloor met 2-0.

De eerste helft ging gelijk op en er waren nauwelijks kansen aan beide kanten. De bezoekers hadden wat meer balbezit, maar onzorgvuldige passing zorgde ervoor dat het aanvalsspel vooral bleef steken in goede bedoelingen. Stormvogels moet het vooral hebben van inzet en fysiek en dat bleek ook. Scheidsrechter Peetoom, die goed floot, moest al snel twee keer geel trekken voor forse overtredingen. Ook Youssef Oumaati incasseerde geel aan de kant van V&V omdat hij na een van die overtredingen verhaal ging halen bij zijn tegenstander.

DSCF3021

Pas tien minuten voor rust moest V&V-doelman Richard Groen voor de eerste keer ingrijpen toen de linkerspits van Stormvogels, Mitchel Wesseling, – met afstand de beste en gevaarlijkste man aan de kant de thuisclub – doorbrak. Grote kansen vieler er in het eerste bedrijf verder niet te noteren.

Kort na de rust kwam Marvin Calor in de ploeg voor Oumaati en na twintig minuten moest Laurence Rutte, na weer zo’n stevige ingreep, geblesseerd van het veld. Nadat doelman Groen al een keer goed redding had gebracht met zijn voet, was hij in de 68e minuut kansloos toen invaller Mustafa Yank zijn schot via een been van een V&V-verdediger met een boogje achter zich in het doel zag verdwijnen (0-1).

DSCF3014

Twee minuten later redde hij nog een keer knap na een ziedend schot van spits Tim Bronkhorst. Omdat V&V vervolgens naar voren trok – overigens zonder een vuist te kunnen maken – ontstond er ruimte die tien minuten voor tijd benut werd door Wesseling, die na een mooie combinatie met Bronkhorst, de eindstand (2-0) op het scorebord bracht.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse B.