Home / Algemeen / Ook zondagteams krijgen extra kans op promotie/degradatie derde klasse

Ook zondagteams krijgen extra kans op promotie/degradatie derde klasse

Door het verdwijnen van enkele verenigingen uit de tweede en derde klasse zullen er komend seizoen nog drie extra plekken vrijkomen in de zondag derde klasse. Hierdoor krijgen de verliezend finalisten van de nacompetitie nog een extra mogelijkheid om zich alsnog te plaatsen voor de derde klasse.

Mochten OSV, Fortius, Sporting Martinus, Ouderkerk en Forza Almere zich via de reguliere nacompetitie niet weten te plaatsen voor de derde klasse dan krijgen de ploegen uit de regio groot Amsterdam alsnog een kans om promotie/handhaving af te dwingen.

De wedstrijden zullen worden afgewerkt op 11, 14 en 18 juni. Na elke wedstrijd, ook al is die wedstrijd geëindigd in een overwinning voor een van beide teams, zullen er strafschoppen worden genomen mocht dit uiteindelijk nodig zijn om te bepalen welk team promotie/handhaving naar de derde klasse heeft afgedwongen.

Mochten twee teams na de halve competitie op een gelijk aantal punten zijn geëindigd dan zal het doelsaldo uitkomst moeten bieden, is dit ook gelijk dan word er gekeken wie de onderlinge strafschoppenserie heeft gewonnen.
De halve competitie word gespeeld in twee poules waarvan de winnaars zich direct plaatsen voor de derde klasse. De nummers twee van iedere poule zullen op zondag 21 juni een beslissingswedstrijd op neutraal terrein afwerken om te bepalen wie het laatste overgebleven ticket voor de derde klasse krijgt.

Send this to a friend