Op pad naar een uitwedstrijd? Ga goed voorbereid op weg

Over een paar weken start de tweede seizoenshelft weer! Heb jij al bedacht hoe je naar uitwedstrijden reist? Alleen, of samen met je teamgenoten?

Vorig jaar lanceerde de KNVB de campagne Volle bak! Uit onderzoek blijkt dat er onderweg naar een uitwedstrijd gemiddeld 2,1 personen in de auto zitten. En dat is zonde, want met meerdere personen samen rijden heeft zo zijn voordelen: je kunt de kosten voor benzine en parkeren delen, zorgt voor minder CO2-uitstoot en het is ook nog eens veel gezelliger.

Handige functie in de Voetbal.nl app

Om het nog makkelijker te maken, kun je via de voetbal.nl app afspreken wie er rijdt en wie er mee rijden. De eerste stap is het downloaden van de app. Vervolgens klik je bij jullie eerstvolgende wedstrijd op ‘Aanwezigheid en rijden’. Je kunt daar aangeven wie er rijdt en wie er meerijden. Zo kunnen jullie Volle bak richting de volgende uitwedstrijd. 

305 miljoen kilometer

Wist je dat alle Nederlandse amateurvoetballers samen per seizoen 305.874.061 kilometer met de auto afleggen? Dat zijn bijna 7.300 rondjes om de aarde! Door samen te rijden, verminderen we dat aantal kilometers en de CO2-uitstoot van het voetbal.

Ga goed voorbereid op weg

Neem jij teamgenoten mee naar een uitwedstrijd? Ga goed voorbereid op weg, want je wilt natuurlijk niet met een lege accu langs de kant van de weg komen te staan. Met een acculader kun je de accu altijd weer opladen als dat nodig is. Denk ook aan andere items die handig zijn bij pech onderweg, zoals een gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor iedereen die in de auto zit. 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)