OPEN BRIEF: clubgrensrechters wees eerlijker in 2015!

Het Amsterdamsche Voetbal kreeg onderstaande brief van aanvoerder en bestuurslid van AMVJ Mark Schol. Hij ergert zich al jaren aan het oneerlijk vlaggen van de clubgrensrechters. Daarom roept hij alle clubs op tot het doen van een goed voornemen voor 2015.

Een sportief 2015 begint bij onszelf, toch?

De eerste helft van het voetbalseizoen zit er op en over twee weken wensen we elkaar allemaal weer een sportief nieuwjaar toe. Wat zou het toch mooi zijn als we volgend jaar hier ook echt ons steentje aan bijdragen. En als ik dan één ding eruit mag pikken, laten we dan graag beginnen met de rol die de clubgrensrechters spelen in het amateurvoetbal.

Het is prijzenswaardig dat deze vrijwilligers elke week weer komen opdraven om hun clubje te ondersteunen. Dat is een groot compliment waard. Een nog groter compliment verdienen de grensrechters die dit naar eer en geweten doen. Want wat is het toch verschrikkelijk jammer dat dit zo vaak niet het geval is. De verslagen op hetamsterdamschevoetbal staan vol van onterecht afgekeurde doelpunten door clubgrensrechters. Ik durf de stelling wel aan dat de meerderheid van de clubgrensrechters zo nu en dan (of vaker) de eigen club bewust voortrekt.

grensrechter1

Het is toch eigenlijk heel erg triest dat we elke week weer ons kapot ergeren en zeiken over de grensrechter van de tegenstander, maar nooit eens onze eigen grensrechter vragen om het toch alsjeblieft zo eerlijk mogelijk te doen. Alle clubs hebben hun mondvol van fair play, maar wanneer het om puntjes pikken bij het eerste gaat knijpen we allemaal een oogje toe. Het zou zoveel meer voetbalplezier opleveren en frustratie en gescheld schelen als we allemaal hierbij onze verantwoordelijkheid nemen.

Dus spelers, trainers en bestuursleden zeg er wat van tegen je eigen grensrechter, dat is namelijk een stuk effectiever dan zeuren op de grensrechter van de ander. Zo valt de beslissing van een wedstrijd waar hij hoort; op het veld en niet langs de lijn.

Alvast een sportief 2015 toegewenst,

Mark Schol, aanvoerder en bestuurslid AMVJ

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)