Openbaar Ministerie laat verdachten Overamstel gaan

Drie spelers die afgelopen zaterdag tijdens de voetbalwedstrijd WV-HEDW 8 – Overamstel 2 in Amsterdam zijn aangehouden op verdenking van mishandeling, zijn heengezonden. Twee spelers zijn nog wel verdachte en mogen de resultaten van het onderzoek in vrijheid afwachten. De derde speler, de keeper van Overamstel, is geen verdachte meer.

Uit verschillende getuigenverhoren is komen vast te staan dat de keeper boos was op de scheidsrechter nadat hij een rode kaart kreeg. De keeper zou een springende beweging naar de scheidsrechter hebben gemaakt, maar minimaal op een afstand van twee meter van de scheidsrechter zijn gebleven. Volgens het OM is er geen sprake van mishandeling door de keeper.

De rol van de twee andere spelers in de vechtpartij die na de rode kaart ontstond, is nog in onderzoek. In afwachting van dit onderzoek zijn beide spelers heengezonden. Ze blijven nog wel verdachte. De rol in de vechtpartij van de man die aangifte heeft gedaan van mishandeling zal ook in het onderzoek worden betrokken.

De rechter-commissaris heeft afgelopen maandag de rechtmatigheid van de aanhouding van de drie spelers getoetst en toen één speler heengezonden. De officier van justitie heeft later de andere speler en keeper heengezonden. Er zit dus niemand meer vast.

Deze tekst is integraal overgenomen uit het persbericht van het Openbaar Ministerie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)