Foto HAV | Danny Schenkel als speler van de amateurs van Ajax in 2014

Operatie Danny Schenkel (Ajax) geslaagd

Ajax-verdediger Danny Schenkel heeft vandaag in de Lairesse kliniek een kijkoperatie aan zijn linker knie ondergaan. Tijdens de operatie werd een stukje van zijn meniscus weggeknipt en het kraakbeen bijgewerkt.

Schenkel: “De ingreep in geslaagd. Ze zijn iets minder dan een half uur bezig geweest. En er zijn geen rare dingen gevonden. Ik ben nu weer lekker thuis en ik hoop over een week of zes weer te kunnen spelen.”

Schenkel, die vorig seizoen de binnenband van zijn linker knie scheurde, heeft dit seizoen nog weinig gespeeld. Schenkel: “ De eerste twee wedstrijden van het seizoen ging het prima en toen liep ik een hamstring blessure op. Na drie weken jon ik gelukkig weer spelen maar tegen HBOK (voor de beker, red.) kreeg ik weer last. Na een uur kon ik toen niet meer veder omdat ik last kreeg van mijn knie.”

Sindsdien heeft de verdediger niet meer gespeeld. Een kijkoperatie was nodig om de knie te herstellen. Schenkel: “Het zal ook nog wel iets met de blessure van vorig jaar te maken hebben en ongetwijfeld is er ook wel wat slijtage. Gelukkig ziet het er nu weer goed uit en ik hoop na de winterstop weer te kunnen spelen.”

Foto Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)