Home / slideshow / Opgelet: Binnenkort nieuwe mogelijkheid tot indienen aanvraag nieuwe compensatieregelingen

Opgelet: Binnenkort nieuwe mogelijkheid tot indienen aanvraag nieuwe compensatieregelingen

Amateurverenigingen hebben alweer elf maanden last van de coronacrisis. Het betekent dat de financiële schade bij clubs steeds groter wordt. Ter ondersteuning van de verenigingen kwam zowel de overheid als de KNVB inmiddels met verschillende financiële regelingen. Binnenkort kunnen clubs weer aanvragen indienen voor de nieuwe compensatieregelingen voor sportclubs.

Het gaat om de zogenoemde TASO en TVS. De eerste regeling, een afkorting voor Tegemoetkoming Amataur Sport Organisaties, maakt het mogelijk om steun aan te vragen voor geleden schade in het vierde kwartaal van 2020. Niet alle clubs komen voor deze regeling in aanmerking: daarbij moet deze minimaal 10 procent aan financiële schade door corona leiden. Het uitgekeerde bedrag varieert van minimaal € 1.500,- tot maximaal € 12.500,-. Dat is afhankelijk van de geleden schade die de betreffende club heeft geleden.

De TVS is een afkorting voor Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccomodaties. De regeling wil verhuurders (in veel gevallen gemeenten) stimuleren om een gedeelte van de huur aan sportclubs kwijt te schelden. Wanneer een club een niet-gebruiksgebonden huur heeft, zorgt de regeling voor maximaal 45 procent compensatie. Mocht het om een gebruiksgebonden huur gaan, dan zorgt de regeling zelfs voor 100 procent compensatie van de gederfde huur.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend