Home / Algemeen / Ophef Waterwijk. Voorzitter stapt op
Dirk Noteboom stapt op als voorzitter van Waterwijk

Ophef Waterwijk. Voorzitter stapt op

Afgelopen zondag (24 maart) ontving het bestuur van Waterwijk uit Almere een brief van een zestal leden die was ondertekend door een veertigtal personen. In de brief wordt het bestuur verweten te hebben gezorgd voor veel onrust binnen de club. Het was voor voorzitter Dirk Noteboom reden om af te treden.

De onrust heeft te maken met het besluit dat het bestuur een aantal weken geleden nam. Waterwijk zal vanaf komend seizoen stoppen met het spelen van prestatievoetbal op zondag en alle peilen richten op het eerste zaterdagteam. Tevens werd uitgesproken dat de sportieve en financiële toekomst van de club in de waagschaal wordt gesteld als deze omslag niet wordt gemaakt.

Voorzitter Dirk Noteboom: Als voorzitter ben je gekozen door de leden. Je probeert (overigens geheel belangeloos) een club te leiden met om je heen de juiste mensen op de juiste plek. De afgelopen drie jaar hebben we gezorgd voor een gezonde club en hebben we uitgesproken ambitie te hebben. Ambitie om de mooiste club van Almere op het hoogst haalbare niveau te laten voetballen zowel met de jeugd als de senioren.”

Noteboom vervolgt op de website van de club: “ Echter wanneer de leden niet achter de keuzes van het bestuur, en van mij in het bijzonder, staan en daarbij uitspreken geen vertrouwen meet te hebben in een sportieve en financiële toekomst, rest mij niet anders dan mijn functie neer te leggen. Dit besluit heb ik maandagavond (25 maart) aan de rest van het bestuur medegedeeld.”

In navolging van dit besluit hebben ook Iwan Klaverweide (voetbaltechnische zaken) en Coen Lucke (accommodatie en parkbeheer) besloten hun functie neer te leggen.

Verslag Herman de Wit