Home / Algemeen / Opiniestuk Fred Coesel (AFC IJburg) over geweld bij jeugdvoetbal krijgt veel steun

Opiniestuk Fred Coesel (AFC IJburg) over geweld bij jeugdvoetbal krijgt veel steun

Fred Coesel , voorzitter van AFC IJburg, schreef een opniestuk in Het Parool. De strekking: ‘Hard optreden tegen welke misdraging dan ook, langs de lijn of op het veld, is onontbeerlijk.’ Veel clubs en voetballiefhebbers kunnen zich vinden in de woorden van de voorzitter van AFC IJburg.

Het artikel van Coesel werd door veel Amsterdamse clubs gesteund en massaal gedeeld op social media. De voorzitter begint zijn verhaal over een triste zaterdag op de velden van zij club. Maar liefst drie jeugdwedstrijden liepen uit de hand en nagenoeg volgens het zelfde patroon. Coesel: “Bij een van de wedstrijden vond een woedende ouder het nodig een vrijwilliger, in aanwezigheid van twintig achtjarigen, in het gezicht te slaan na een lange scheldpartij.”

Coesel benadrukt in zijn artikel dat veel clubs tijd steken aan het bevorderen van sportiviteit en respect op en rondom de velden. Coesel: “Om de agressie uit te bannen, zullen we als clubs meer gezamenlijk moeten optrekken en eenduidig moeten optreden.”

Fred Cokesel, voorzitter AFC IJburg
Fred Coesel, voorzitter AFC IJburg

Vervolgens komt de voorzitter van de jongste club van Amsterdam met een aantal oplossingen om dit steeds vaker voorkomend probleem aan banden te leggen. Naast de oplossingen is Coesel voor harde straffen. “Nu is er nog veel te veel ruimte voor ouders om de wedstrijden te verpesten voor de jeugd. Dat betekent dat we niet alleen bij excessief geweld moeten ingrijpen, maar een zero-tolerance beleid moeten voeren voor zich misdragende ouders, coaches et cetera. Geen slappe maatregelen dus.”

Het hele opnistuk van Fred Coesel is via deze link te lezen

Send this to a friend