Opnieuw nederlaag vlak voor tijd voor De Meer

In de zondag derde klasse D is De Meer opnieuw met lege handen achtergebleven door een late tegentreffer. De ploeg van Donovan van Dam ging nu met 2-1 onderuit in en tegen Hooglanderveen door een doelpunt twee minuten voor tijd.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af, al was Hooglanderveen in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong via Mark-Evert Gijtenbeek, die eenvoudig door kon lopen en zijn bal hard via de onderkant van de lat in het doel zag gaan.

Na 25 minuten kwam De Meer beter in het spel en leverde dit een kans op voor Dennis Mulder, alleen schoot hij ruim naast. Zes minuten later kon Hooglanderveen-doelman Mike Brandsen door een duel met Ruben Peuchen de bal uit een vrije trap niet vangen, maar wist hij in tweede instantie de inzet van Mulder onschadelijk te maken. De Meer maakte meer aanspraak op de gelijkmaker en kreeg die ook na 38 minuten. Een vrije trap van Rens Went werd door Peuchen onhoudbaar in de kruising gekopt: 1-1.

Hooglanderveen - De Meer

Nog geen minuut later had Hooglanderveen de kans om weer op voorsprong te komen. De Meer-doelman Isca Paladino wist het schot echter te keren. Aan de andere kant kregen de Amsterdammers voor rust nog twee mogelijkheden, maar Tes Abbenhues was met een kopbal over het doel en een scherpe voorzet voorlangs niet trefzeker.

In de tweede helft ging het over en weer tussen beide ploegen. Zo moest Paladino een afstandsschot en een kopbal over het doel tikken en verzuimde De Meer zelf om op voorsprong te komen doordat Abbenhues op doelman Brandsen strandde. De Amsterdammers waren de bovenliggende partij, maar de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen.

Totdat Hooglanderveen daar twee minuten voor tijd verandering in bracht. Het lukte Paladino niet om een bal te pakken en/of weg te stompen uit een vrije trap. Danny de Graaf maakte hier gebruik van en schoot de thuisploeg naar een 2-1 voorsprong. Zo werd De Meer, niet voor de eerste keer dit seizoen, onverwacht en onterecht met een nederlaag richting Amsterdam gestuurd.

Door de nederlaag zakt de ploeg van Donovan van Dam naar de twaalfde plaats in de zondag derde klasse D. Volgende week krijgt De Meer de nog foutloze koploper Vriendenschaar op bezoek.