Opzet bekertoernooi 2016/2017 kent grote wijzigingen

Met ingang van het seizoen 2016/2017 zal de opzet van het bekertoernooi van het district West 1 een nieuwe opzet krijgen. Door de nieuwe competitie opzet, door de komst van de Tweede Divisie en uitbreiding van de Topklasse en Hoofdklasse, is de KNVB genoodzaakt het bekertoernooi anders in te vullen.

Het nieuwe seizoen zullen de clubs die uitkomen in de Topklasse geen deel meer uitmaken van het deelnemersveld van het districtstoernooi. Zij zullen dus niet, zoals de afgelopen jaren het geval was, instromen na de poulefase.

De teams die uitkomen in de Hoofdklasse worden gevrijwaard van het spelen van poulewedstrijden. De hoofdklasse bestaat komend seizoen uit zestien in plaats van veertien teams en daarom begint de competitie voor hun al op 20 of 21 augustus. De Hoofdklassers zullen pas instromen bij de eerste knock-out ronde.

De voorronde van de beker, die start op zaterdag 20 augustus, zal dus gespeeld gaan worden door de clubs vanaf de eerste klasse. In welke opzet dat zal gebeuren en hoeveel clubs er door gaan naar de eerste knock-out ronde is nog niet bekend. De KNVB verwacht na de loting op 18 januari meer bekend te kunnen maken over de nieuwe opzet.

De loting voor de derde ronde en verder zal op 18 januari verricht worden bij Roda’46 in Leusden. Het Amsterdamsche Voetbal zal LIVE verslag doen van die loting. Wilt uw weten welke 32 teams nog in de race zijn? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)