Os Lusitanos prolongeert titel

Op vrijdag 9 mei is het Os Lusitanos gelukt om de landstitel van het vrouwen zaalvoetbal binnen te halen. In Drachten was zou een gelijkspel genoeg zijn tegen de vrouwen van Drachtster Boys, maar in een spannende wedstrijd wisten ze met 3-4 te winnen.

Os Lusitanos had zich al neergelegd bij het kwijtraken van de titel, maar in de laatste reguliere competitiewedstrijd strandde het team uit Drachten in het zicht van de haven door gelijk te spelen tegen zvv Plubos. Door dat resultaat eindigde 3 teams gelijk in punten en werd een beslissingsreeks noodzakelijk tussen Drachtster Boys ,  vv Pernis en Os Lusitanos uit Amsterdam.

os lusitanos drachten

De 1e wedstrijd van deze reeks werd een overwinning van Os Lusitanos op vv Pernis. In Amsterdam speelde Os Lusitanos een bloedstollende wedstrijd tegen de kersverse bekerwinnaar. Pernis had de week daarvoor Drachten verslagen in het bekertoernooi. Hier door greep Drachten dus eerst naast de titel, daarna naast de beker. De tweede wedstrijd speelde vv Pernis gelijk tegen Drachtster Boys in een bomvolle Margriethal in Schiedam. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Arletta Almeida die het doel wist te raken. Eindstand 3-3. Os Lusitanos had hierdoor genoeg aan een gelijkspel in Drachten om de kampioensschaal mee te nemen.

Ruim 400 toeschouwers stonden vanaf de 1e minuut achter het team van Jos Alkema , zij zagen ook dat de beste kansen voor de thuisploeg waren in deze beginfase. Het was echter Gilanne Louwaars die de openingstreffer voor haar rekening nam en Os Lusitanos de 0-1 voorsprong bezorgde. De eerste helft kreeg het team uit Drachten geen grote kansen meer. Petra Verbeek was voor Os Lusitanos nog gevaarlijk en raakte de paal en de lat. Na rust wist het fanatieke publiek uit Drachten als 6e man ervoor te zorgen dat de stand snel gelijk werd getrokken door Janneke Vellema. Deze treffer brak de wedstrijd open waardoor het publiek in ieder geval een winnaar was.

schaal os lusitanos
Os Lusitanos bleef aandringen en halverwege de 2e helft zorgde een ontketende Eline Keet voor de 1-2 met direct daarop nogmaals Gilanne Louwaars voor de 1-3. Met een prachtige goal achter haar standbeen schoot zij de bal achter keepster Teuny Bosma. Maar daar waar iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was rechtte de nog eenmaal de rug en kwam via Jessie Prijs en Brenda Eefting terug tot 3-3.

Een ware thriller speelde zich af in de Lasconhal in Drachten. Het thuisteam speelde met een vijfde speelster waardoor zij Os Lusitanos onder druk konden zetten. Maar balverlies in deze fase is fataal en dat bewees Linda Bos. Het was Janneke Vellema die ongelukkig balverlies leed en hierdoor kon Linda Bos voor de opluchting aan Amsterdamse kant zorgen door de 3-4 aan te tekenen.

Daarmee was het verzet van Drachtster Boys definitief gebroken en kon Os Lusitanos voor de tweede maal in successie de kampioenschaal in ontvangst nemen uit handen van Jaap Verkroost ( voorzitter bestuurscommissie zaalvoetbal).

 

Foto’s: Website Drachtster Boys Romke Visser

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)