Os Lusitanos schrijft geschiedenis met bekerwinst

In de Sporthallen Zuid hebben de vrouwen van Os Lusitanos zich voor het eerst in de historie verzekerd van de landelijke beker. In de finale werd Drachtster Boys met minimaal verschil verslagen door een doelpunt van aanvoerster Gilanne Louwaars: 1-0.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gelijkwaardig zonder echt grote kansen te creëren. Sanne Bijlstra kon namens Drachtster Boys in de kluts de bal niet de juiste richting meegeven, terwijl Gilanne Louwaars voor de Amsterdammers twee keer keepster Teuny Bosma vond. Gescoord werd er ook niet in de eerste helft.

Na de hervatting was het juist Drachtster Boys dat het heft in handen nam. De paal zorgde er bij pogingen van Brenda Bekkema en Lotte Donath echter voor dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Met nog negen minuten te gaan kreeg de ploeg uit Drachten dé kans om de score te openen. Een hard schot van Bernou Hylkema ging werd door Lusitanos-verdedigster Linda Bos tegengehouden, met gebruik van haar arm. De toegekende strafschop van Donath werd echter goed gestopt door keepster Jantien van der Zijden.

Dichterbij kwam Drachtster Boys niet. Van der Zijden moest nog wel een keer handelend optreden bij een schot van Jessie Prijs, maar vier minuten voor tijd frommelde Petra Verbeek zich door de verdediger van de Drachters en stelde Louwaars in staat om de bal langs keepster Bosma te tikken. De ban was gebroken; Os Lusitanos stevende af op de eerste bekerwinst in de historie.

Petra Verbeek kon in de laatste minuten tot twee keer toe nog de wedstrijd in het slot gooien, maar liet dit na. Ook een aanvalsoffensief van Drachtster Boys leverde niets meer op. Toen het laatste fluitsignaal klonk, kon door Os Lusitanos het feest gevierd worden. Voor het eerst in de geschiedenis is de ploeg van Karin Beverwijk bekerwinnaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)