OS Lusitanos trekt zich terug uit Eredivisie zaalvoetbal

OS Lusitanos heeft besloten om dit seizoen uit de Eredivisie zaalvoetbal te stappen. De club is niet in staat om een elftal op de been te brengen dat kan meedraaien in de Eredivisie. De ploeg van Karin Beverwijk won afgelopen seizoen nog de beker. OS Lusitanos heeft wel aangegeven dat het volgend seizoen weer wil terugkeren.

“Wij zijn helaas niet in staat om een representatief elftal op te stellen in de competitie,” vertelt trainster Karin Beverwijk. “Een aantal speelsters hebben afscheid genomen aan het eind van afgelopen seizoen en de overige speelsters zijn nog niet klaar voor dit niveau.

De coach is logischerwijs teleurgesteld, maar ook zij zag geen andere optie. “Het was uiteindelijk de beste keuze om ons terug te trekken. We zouden geen leuke periode tegemoet gaan en ik denk dat we na twee maanden competitie er slecht voor hadden gestaan. Het is zeker geen leuke ontwikkeling en het past ook niet bij de club. We hebben veel succes gehad en zouden eigenlijk een stabiele club in de Eredivisie moeten zijn.”

Beverwijk hoopt volgend seizoen sterk terug te komen met OS Lusitanos. “We gaan dit seizoen keihard trainen met de speelsters die we hebben en we hopen dat zij zich goed ontwikkelen. Dit seizoen geeft de club ook ruimte om na te denken over de toekomst. We willen graag weer succesvol zijn en vervolgens niet meer terugvallen,” besluit Beverwijk ambitieus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)