Oscar Wilffert van OFC naar Koninklijke HFC

Oscar Wilffert vertrekt aan het einde van het seizoen bij OFC. De 21-jarige verdediger gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij Topklasser Koninklijke HFC in Haarlem.

Wilffert kwam vorig seizoen over van FC Volendam en wist in Oostzaan vrijwel meteen een basisplaats af te dwingen. “Ik had het heel erg naar mijn zin bij OFC. Maar de Koninklijke HFC is voor mij een mooie uitdaging om op een zo’n hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. Ze gunnen mij hier de stap, maar als Koninklijke HFC niet was gekomen, had ik het ook leuk gevonden om hier te blijven.”

De Koninklijke HFC bezet momenteel de tweede plaats in de zondag Topklasse en Wilffert hoopt daarom volgend seizoen met de Haarlemmers uit te kunnen komen in de nog nieuw te vormen Tweede Divisie. “Ik heb met name gekozen voor de sportieve vooruitgang. De kans dat ik volgend seizoen in de Tweede Divisie speel is groot en Koninklijke HFC is qua naam ook een club die mij heel erg aanspreekt. Ik heb het in Jupiler League net niet gehaald, dus ik denk dat ik op een niveau daaronder prima kan meekomen.”

Oscar Wilffert Westlandia MFH Design

Wilffert heeft inmiddels de eerste gesprekken met Koninklijke HFC achter de rug en hoopt bij de Haarlemmers volgend seizoen een vaste waarde te kunnen worden in de achterhoede. “Ze hebben me niet gehaald als breedte-aankoop, maar natuurlijk moet ik het zelf nog bewijzen. Ik moet laten zien dat ik daar ook thuis hoor. Ik kan zowel centraal als op de backpositie uit de voeten en waar ik uiteindelijk een plekje weet te veroveren maakt me niet uit. Beide posities hebben hun voor- en nadelen.”

Bij zijn huidige club OFC lijkt de titel in de zondag Hoofdklasse ver weg. De achterstand op koploper Westlandia bedraagt met nog zeven wedstrijden immers twaalf punten. Maar door het winnen van de tweede periode heeft OFC zich al geplaatst voor de nacompetitie en hoopt Wilffert nog zijn bijdrage te kunnen leveren om OFC naar de derde divisie te brengen. “We hebben ons geplaatst voor de play-offs, dus mijn focus ligt voorlopig nog daarop.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: MFH-Design

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)