OSV bezorgt HBOK nog meer zorgen na ruime overwinning

OSV heeft in de zaterdag tweede klasse A prima zaken gedaan. Het team van trainer Kai Meeuwsse wist de Amsterdamse derby tegen HBOK met 4-0 te winnen. HBOK blijft door het verlies nog zonder punten dit seizoen. Trainer Wessel Colijn heeft zijn team duidelijk nog niet op de rit.

Op sportpark Oostzanerwerf kwam het duel langzaam op gang. Na tien minuten was de eerste kans voor HBOK maar Jesse Braspenning schoot naast. OSV deed na een kwartier voor het eerst van zich spreken. Tommy Clobus gaf voor, terwijl hij wellicht voor eigen succes had moeten gaan, en middenvelder Dave Sijbrands zag zijn schot gepakt worden door keeper Mussi Durcan.

Tom Clobus

In de 24ste minuut kreeg Braspenning de beste kans om HBOK op voorsprong te zetten maar zijn harde schot werd uitstekend uit het doel geslagen door OSV doelman Rachid El Guebli. Na een half uur spelen kwam OSV op voorsprong. Een mooie pass van Clobus werd beheerst afgerond door Sijbrands. OSV controleerde hierna de wedstrijd en was voor rust nog twee keer dichtbij een tweede treffer. Eerst was het Jermaine Jeulink die doorbrak over rechts en hard over schoot en even later kopte Ozgur Alpaslan uit een corner over het doel van Durcan.

Na de rust kwam HBOK beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde na een minuut in een grote mogelijkheid voor opnieuw Braspenning. Een schot van Burak Yegek kwam uit de kluts voor de voeten van Braspenning maar zijn inzet belandde in de handen van El Guebli. In de 58e minuut sloeg OSV wel toe. Jeulink werd de diepte in gestuurd en omspeelde keeper Durcan. Jeulink werd naar buiten gedrongen maar kreeg alle tijd om voor te geven en bediende Clobus, die simpel binnen kopte (2-0).

OSV HBOK

Vijf minuten na de goal werd Clobus goed aangespeeld op links maar zijn schot ging voorlangs. Twintig minuten voor tijd was het wel weer raak voor OSV. Jeulink brak weer door op rechts en vond met een voorzet Clobus. De linksbuiten behield het overzicht en legde terug op de ingekomen David Zwiebel die tekende voor de 3-0. Vlak na deze treffer is Clobus het eindstation van een counter en zorgt hij met een schuiver in de verre hoek voor 4-0.

HBOK was de weg even helemaal kwijt maar Clobus en Jeulink konden niet profiteren van geklungel achterin. HBOK probeerde het hierna nog wel maar was niet bij machte om wat terug te doen. OSV speelde de wedstrijd zakelijk uit en boekte zo haar tweede thuisoverwinning van het seizoen.

OSV HBOK 2

OSV-trainer Kai Meeuwsse was tevreden met het optreden van zijn ploeg. “We hebben vandaag verdiend gewonnen en de wedstrijd gecontroleerd. HBOK is op dit moment een ploeg met weinig vertrouwen en we hebben ze goed onder druk gezet. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden is dit een prima start van het seizoen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.