OSV kan zich niet handhaven

OSV is weer terug bij af. Na de promotie van vorig seizoen speelt de zondagtak van de club uit Tuindorp/Oostzaan volgend seizoen weer in de vierde klasse. De tweeluik tegen Hercules Zaandam werd verloren. Na de nederlaag van vorige week was de 1-1 van vandaag niet voldoende om de volgende ronde te bereiken en dus is de degradatie een feit.

OSV won dus vorig jaar nog de titel maar maakt nu dus weer een stap terug. Het kan raar lopen. Meedoen bovenin was dit seizoen het doel en dus automatisch handhaven. Het werd uiteindelijk degradatie met dertig behaalde punten. Groot: “ Ongelofelijk met dit aantal behaalde punten, vierde van onderen en alsnog eruit”. Groot die vijf jaar bij OSV werkte had zich een beter afscheid gewenst.

26052013 OSVHER Poelstra 1

Grote pech achtervolgde afgelopen seizoen zijn ploeg. Zijn vaste spits Mitchel Bijvoet altijd goed voor veel goals was OSV voor lange tijd. Het kan nog wel negen maanden duren voordat de spits weer terug keert op zijn stek. Zijn knieoperatie die hij moet ondergaan is fors te noemen. Het hele jaar door viel hij van het een in het ander met veel geblesseerde spelers. Groot was ook vandaag weer genoodzaakt een paar  jeugd spelers op te stellen. Gekscherend uitte hij na de training afgelopen dinsdag dat mocht zijn ploeg het gaan redden dat dat een wereldprestatie zou zijn. Daar kon zelfs het kampioenschap van vorig seizoen niet tegen op.

26052013 OSV Hercules 5

Die wereld prestatie ging niet door. Er stond veel druk op deze wedstrijd. Aan beide kanten trouwens. Een zenuwachtige start waar OSV-er Nicky Roele al gelijk na vijf minuten spelen een grote kans kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn inzet ging net naast. Het was dus geen hoogstaande wedstrijd maar de wedstrijd bleef spannend tot de laatste seconde. Over de gehele wedstrijd genomen was OSV meer in balbezit. De beste kansen waren echter voor Hercules. Door de straffe wind waren de combinaties ver te zoeken. Er werd veel balverlies geleden door beide partijen. Hercules moest het meer hebben van de dode spelmomenten. De ploeg van Hercules coach Raymond Huisman kreeg veel vrije trappen rondom de zestien meter, vooral in de tweede helft. Oud prof Patrick Huisman raakte twee maal de lat in de tweede helft. Voor de rust kreeg Hercules aanvaller Stef Mecklenfeld een beste kans alleen voor doelman Dave Leunk. Leunk redde bekwaam en keepte net als het eerste duel weer sterk.

26052013 OSV Hercules trainer

In de tweede helft brak Hercules de wedstrijd open. Mecklenfeld zette Hercules op 0-1 rond de 55ste minuut. De ban was gebroken. Helemaal toen scheidsrechter Mahabali een strafschop toekende aan de thuisclub. Waarom? Dat zal altijd de vraag blijven. Op aangeven van de grensrechter schoot Nicky Roele de gelijkmaker binnen 1-1 en kon de strijd opnieuw beginnen. OSV moest wel en pakte definitief de regie. Onzorgvuldigheid speelde de ploeg van Groot echter parten. Het kon geen bres slaan om de totaalstand in evenwicht te brengen.

26052013 OSVHERCULES Poelstra 2

Na afloop van de wedstrijd was Henk Groot duidelijk in zijn commentaar. We hebben in de belangrijke wedstrijden teveel punten laten liggen. Teveel achter de feiten aangelopen door veel perikelen dit jaar met blessures van spelers. Ik vind wel dat we naar onze mogelijkheden hebben gespeeld. Er zat niet meer in.  Erg jammer want ik had mijn afscheid hier bij deze club gaarne anders gezien. Ik heb hier vijf jaar met veel plezier gewerkt en kijk er met een goed gevoel op terug. De ploeg zit nu in een dip maar ik ben er van overtuigd dat ze er volgend seizoen weer staan. Ïk neem lekker een jaartje vrijaf. Ik heb bewust een paar aanbiedingen afgeslagen. Ik ga wedstrijden bezoeken die ik zelf kan uitkiezen. Geen druk en lekker ontspannen genieten want dat is voetbal voor mij”