OSV krijgt “in slechte fase” outsider DVVA op bezoek

Naast onze wedstrijd van de week tussen HBOK en WVHEDW staat er acht kilometer verder op sportpark Oostzanerwerf nog een Amsterdamse derby op het programma in de zaterdag tweede klasse A, tussen OSV en DVVA. Vorig seizoen won OSV haar thuiswedstrijd tegen de bezoekers uit Amsterdam-Oost met afgetekende cijfers: 3-0. De ontmoeting op sportpark Drieburg eindigde in een 0-0 gelijkspel.

In vergelijking met vorig seizoen heeft DVVA met Jeroen Smakman een nieuwe trainer. Dit heeft volgens zijn collega Kai Meeuwsse een hoop veranderd. “Iedereen tipt HBOK en WVHEDW als titelfavoriet, maar ik tip DVVA. Hun spelintentie is veranderd sinds Sjaak Tersteeg weg is. Zij willen nu wat hoger druk zetten en je ziet dat dat ze beter ligt. Ze hebben drie à vier spelers die gewoon excelleren. Ik weet niet waar ze vandaan zijn gehaald, maar ik heb ze zien spelen tegen AFC en het is echt een goede ploeg. Het mooie is dat zij in de luwte werken omdat iedereen naar HBOK en WVHEDW kijkt. Het wordt lastig.”

Smakman is iets gematigder als hem naar de favorietenrol wordt gevraagd die Meeuwsse DVVA in de schoenen schuift. “Het is leuk om te horen als hij zoiets zegt. Kai heeft na de wedstrijd tegen AFC ook gezegd dat hij onder de indruk is van ons. Maar of wij ook een kandidaat of outsider zijn, is nu nog lastig te zeggen. Pas na een wedstrijd of zeven, acht worden de krachtsverhoudingen een beetje duidelijk.”

dvva_osv_20152016

Waar OSV als promovendus op een knappe derde plek eindigde, sloot DVVA – dat in de nacompetitie tegen Montfoort promotie naar de eerste klasse misliep – het seizoen af op een vierde plaats. De Amsterdammers staan momenteel op een vierde plaats. Smakman: “We zijn nog wel een beetje zoekende. Ik heb gelukkig de beschikking over een goede, grote groep waarin zo’n achttien of negentien spelers in aanmerking komen voor het eerste elftal. Afhankelijk van de wedstrijd kan ik dus keuzes maken.”

OSV begon de competitie stroef, met slechts één punt uit twee wedstrijden. “We zitten in een slechte fase”, aldus Meeuwsse. “We komen net uit de voorbereiding waarin we heel moeilijk hebben kunnen spelen. In een aantal wedstrijden gingen we maar met twaalf man op pad. Een aantal spelers komen dan in een overloop terecht en dan krijg je blessures. We missen gewoon teveel spelers. Dan krijg je het ook in wedstrijden tegen Hellas Sport (1-1 gelijkspel, red.) moeilijk. We zitten in een fase waarin we langzamerhand weer jongens terug moeten krijgen, zodat ik straks weer achttien à negentien man toch mijn beschikking heb.”

Door die smalle selectie van OSV durft Smakman niet te voorspellen wat zijn ploeg zaterdag te wachten staat. “Ik weet niet zo goed wat ik nu van OSV moet verwachten. Ze hebben best een aardige ploeg, maar ook een aantal nieuwelingen en een smalle selectie. Het zal tijd en wedstrijden nodig hebben om een beetje op gang te komen. Wij hebben in ieder geval een redelijk goede start en bij winst op OSV zal dat een hele goede start worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)