Home / Algemeen / OSV laat NFC met lege handen achter

OSV laat NFC met lege handen achter

OSV heeft zich ten koste van NFC geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg uit Tuindorp Oostzaan won met 3-1 en dat terwijl OSV bijna de gehele wedstrijd met een man minder speelde. Volgende week start OSV aan de dubbele ontmoeting met Saenden dat Diemen versloeg.

NFC begon sterk en was de betere in de openingsfase. Langzamerhand voetbalde OSV zich onder de druk van NFC uit en zochten zij steeds meer de weg naar voren. Na ongeveer twintig minuten moet het elftal uit Amsterdam-Noord met tien man verder. OSV-er Kosar Hama wou met de bal aan de voet zich zelf vrijspelen, maar struikelde hierbij over de bal. Hierna schold Hama op zich zelf en deze ongelukkige actie. Scheidsrechter Baist dacht dat de woorden aan hem gericht waren en gaf de OSV aanvaller direct rood. De elf van NFC hadden het meeste moeite met de ontstane situatie. Het elftal van Marcel Hillebrand kwam dan ook terecht op voorsprong nadat Brian Coole de bal van Shrino Lee ontving en de doelman omspeelde, 1-0. Lang zou de OSV vreugde echter niet duren. Adam Laoikili gaf voor rust een verkeerde terugspeelbal waarna de sliding van Dylan Klein te laat was en Dennis Spitteler raak schoot.
rood osv

Na rust moest OSV noodgedwongen iets meer inzakken. De organisatie van de thuisclub stond goed en NFC bleef vasthouden aan een vier mans verdediging. Met hun snelle buitenspelers kon OSV voor gevaar zorgen. Adam Laoikili leverde in de slotfase van het duel een steekpass af, waardoor Daan van Dijk oog in oog met keeper Oliemans kwam te staan. Van Dijk faalde niet en zette met de buitenkant schoen OSV op voorsprong. Het OSV-publiek kon even later opgelucht adem halen toen Shrino Lee de derde van OSV binnen schoot en zo voor de beslissing van het duel zorgde.

Texeira kan zich zelf wel voor zijn hoofd slaan nadat er uit zijn balverliefs werd gescoord door OSV
Texeira kan zich zelf wel voor zijn hoofd slaan nadat er uit zijn balverliefs werd gescoord door OSV

OSV-coach Marcel Hillebrand vond het een terecht overwinning. Zo zegt de oefenmeester tegen De Zaansesportkrant: “NFC schoof geen speler door naar het middenveld na de uitsluiting van Kosar Hama. Hierdoor veranderde er weinig in de veld bezetting en was OSV de gevaarlijkste ploeg. Volgende week de finale tegen een oude bekende. Saenden heeft net als wij een voetballende ploeg, na het verlies in Wormerveer en een gelijk spel in Oostzaan telt nu alleen de winst over twee wedstrijden.”

NFC-coach Ton Bras is van mening dat NFC niet genoeg bracht om aanspraak op een finaleplaats te maken. Bras: Een grote teleurstelling, we hebben het tegen tien man gewoon niet goed gedaan. We hadden niet het geduld om OSV kapot te spelen. Ondanks dat wij veel balbezit hadden was OSV het gevaarlijks en wonnen zij verdiend.”

Klik hier voor alle uitslagen van de zondag nacompetitie

Foto’s Jos Spitteler

Send this to a friend