Home / Algemeen / OSV maakt gehakt van Apollo’68 en haalt dubbele cijfers

OSV maakt gehakt van Apollo’68 en haalt dubbele cijfers

In de strijd om lijfsbehoud in de zondag derde klasse heeft OSV gisteren het eerste tweeluik zeer gemakkelijk in haar voordeel beslist. Tegenstander Apollo’68 uit Hensbroek werd met maar liefst 10-2 van de mat geveegd. De eerste ontmoeting was in 0-1 geëindigd.

Iedereen maakte zich op voor een spannende wedstrijd, maar na vier minuten was het eigenlijk al gespeeld. Mitchell Bijvoet ontving de bal van uitblinker Nicky Roele en ramde met zijn linkerbeen de bal binnen. Een prachtig doelpunt en tevens het startsein van een doelpuntrijke middag. OSV bleef domineren en het was wachten op de volgende treffer. Die kwam er al snel in de persoon van Doganay Göc. Na een verre uittrap van doelman Berrevoets kwam de bal via Roele en Rik Smit terecht bij de spelmaker, die met een bekeken schot de 2-0 aantekende.

Nicky Roele was niet te houden en bereidde diverse doelpunten voor
Nicky Roele was niet te houden en bereidde diverse doelpunten voor

Niet veel later kon Roele profiteren van zwak ingrijpen van de doelman, vanaf de achterlijn schoot hij de bal in de korte hoek binnen. Apollo’68 gaf voor de rust nog wel een teken van leven. Een corner werd mooi binnengekopt door verdediger Jacob Wagenaar, die boven iedereen uittorende. De volgende treffer kwam ook op naam van een verdediger. Dylan Klein van OSV stoomde op door het centrum en werd mooi vrijgespeeld door Bijvoet, de bal hobbelde in de verre hoek: 4-1. Apollo’68 zal blij zijn geweest met het rustsignaal, maar zou nog meer tegentreffers moeten incasseren.

In de tweede helft leek het er even op alsof OSV het wel welletjes vond. Maar uiteindelijk werden de toeschouwers nog flink verwend. Na tien minuten kon het telraam weer tevoorschijn worden gehaald. Nicky Roele ging er weer eens vandoor aan de linkerkant en vond Göc bij de tweede paal. Rik Smit deed ook een duit in het zakje door een afvallende bal met links prachtig binnen te schieten, bijna identiek aan de openingstreffer van Bijvoet. Diezelfde Bijvoet maakte zijn tweede van de middag door uit stand de verre hoek te vinden. Via invaller Ahmet Haphap en weer Rik Smit liep OSV uit naar een 9-2 voorsprong met nog tien minuten te gaan (tussendoor scoorde Joost Onderdelinden voor Apollo’68). De tiende en laatste OSV- treffer werd gemaakt door Göc, die daarmee zijn hattrick completeerde.

smitje osv

OSV liet vandaag zien dat het verschil tussen de derde en de vierde klasse bijzonder groot is. Het tankte vertrouwen tegen een tegenstander die geen moment in een goede afloop leek te geloven. Het elftal van Marcel Hillebrand neemt het in de finale op tegen nog een vierdeklasser, VVH Velserbroek. OSV zal in deze twee wedstrijden alles moeten geven om ook volgend seizoen in de derde klasse te mogen spelen. De ploeg heeft hier voldoende kwaliteit voor in huis.

Verslag: Maarten Daniëls 

Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV