Home / Algemeen / OSV met negen man in blessuretijd naast Saenden

OSV met negen man in blessuretijd naast Saenden

In Amsterdam-Noord heeft OSV een zwaar bevochten punt uit het vuur gesleept. In de laatste minuut stond de thuisclub nog met negen man op het veld en met 1-2 achter. Een doelpunt in de 97ste minuut zorgde alsnog voor de 2-2 eindstand. Doordat SVA Assendelft wel won bedraagt de afstand van OSV op de koploper vijf punten en lijkt de titel ver weg voor het elftal van Marcel Hillebrand.

OSV begon slap, een eerste waarschuwing van Saenden ging nog voorlangs, maar bij de tweede poging was het wel raak. Dave Leunk werd met een hard schot van Chris Manuputty in de korte hoek gepasseerd. Pas halverwege de eerste helft kreeg OSV een kans, maar Mitchel BIjvoet schoot naast. In de daaropvolgende aanval had het ook zomaar 0-2 kunnen staan. Een van richting veranderd schot belandde boven Dave Leunk op de lat en de rebound werd naastgekopt. OSV bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar het tempo lag te laag om het Saenden echt lastig te maken. Toch kwamen er nog wel kansen voor de rust. Adam Laoikili schoot een vrije trap over en Mitchel Bijvoet zag een schot geblokt worden. Vlak voor rust kreeg Mitchel Bijvoet de mogelijkheid. Een verre uittrap van Dave Leunk viel achter de laatste linie van Saenden. Mitchel nam de bal aan en zag zijn schot door de doelman gestopt worden.

541x406 (1)

Na de thee was Saenden gelijk gevaarlijk. Een vrije trap richting de tweede paal werd ingekopt, maar Dave Leunk kon knap redden ten koste van een hoekschop. De gelijkmaker liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een lange bal op Mitchel Bijvoet, die de bal vasthield tot de aansluiting daar was. Virgil Leter lag op snelheid en kreeg de bal keurig in de loop mee en met een streep in de verre bovenhoek zorgde hij voor de 1-1. Daarna volgde een fase, waarin OSV zomaar twee keer had kunnen scoren, maar Virgil Leter en Sequoyah Koning zagen beide hun poging naast gaan.

Het duel werd feller en de leidsman was genoodzaakt een aantal keren de gele kaart te tonen. In een van de weinige uitbraken van Saenden had OSV het geluk, dat de kruising redding bracht, waarna de rebound door Dave Leunk onschadelijk gemaakt kon worden. Niet veel later werd er in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt door Tim Smit op de rand van de zestien meter. Tim kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon de kant opzoeken. De vrije trap werd vervolgens door Edinho Noy binnengeschoten, waardoor OSV met een man minder tegen een 1-2 achterstand aankeek. Saenden bleef echter naar achteren lopen en hopen op een counter. Danny Egstorf was met een vrije trap nog dicht bij de 2-2, maar zijn inzet kon gestopt worden.

541x406 (2)

Toen Mitchel Bijvoet in de negentigste minuut ook tegen zijn tweede gele kaart aanliep en OSV dus met negen man verder moest zullen de meeste OSV-ers het wel opgegeven hebben. De blessuretijd zou ruim zijn, dus misschien viel er nog wat te halen. Doordat Saenden massaal terugliep bleef er de hoop, dat er toch nog een punt te halen was. In de absolute slotfase kreeg OSV nog een vrije trap te nemen. Aanvoerder Danny Egstorf liep vanuit buitenspel weg bij de doelman zonder deel te nemen aan het spel, de vrije trap werd genomen en kwam uiteindelijk voor de voeten van Mevlüt Gezici, die de 2-2 binnenschoot. De vreugde na de terechte gelijkmaker was dan ook groot. OSV doet door dit gelijkspel nog steeds mee om de prijzen. Al is de achterstand op koploper SVA hierdoor wel is opgelopen naar vijf punten.

Foto’s Zaansesportkrant
Met dank aan website OSV

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV