OSV na nederlaag tegen DTS gedegradeerd

Hij kwam in de winterstop met een duidelijk doel naar Oostzanerwerf: OSV in de zondag derde klasse B houden. Dat is Rob Rijnink echter niet gelukt. Door een 1-4 nederlaag op eigen veld tegen nummer twee DTS is OSV als hekkensluiter gedegradeerd.

Ook dit had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten, was het keiharde oordeel van Rijnink. “Wij hebben geen ploeg voor degradatievoetbal. We zijn kwalitatief tekort gekomen. De generatie waar wij als trainer nu mee werken is heel anders dan vijftien jaar geleden. Alles volgt met ‘ja, maar’ of ‘als’. Spelers kunnen heel slecht tegen kritiek, hebben geen zelfreflectie en het ontbreekt aan positief coachen. Bovendien sta ik op een dinsdag met vier spelers te trainen.

De start van de wedstrijd tegen DTS was typerend voor de tweede seizoenshelft. Binnen een minuut keek OSV al tegen een achterstand aan door een doelpunt van Teun Cools. “Schandalig”, vond Rijnink. Vlak na de openingstreffer verdubbelde Michael Wouters de score voor DTS, na de rust maakte Jordi Bitter zelfs de 0-3. “De eerste 25 minuten werden wij helemaal van het veld afgespeeld.”

Toen Jordy van Beek na een uur spelen voor de eretreffer zorgde (1-3), kreeg OSV iets meer hoop in een resultaat. “Toch gingen we veel te opportunistisch spelen, hielden ons niet meer aan de afspraken. Elke wedstrijd krijgen we zoveel kansen, die moeten we meer benutten. En aan de andere kant geven we ze te makkelijk weg.” Tien minuten voor tijd bracht Martijn Feller de eindstand van 1-4 op het bord in het voordeel van de gasten uit Oudkarspel. Dat betekende dat OSV is gedegradeerd.

“Binnen de groep was er veel onrust over de toekomst en lag de focus niet op het ene doel om OSV in de derde klasse te behouden”, aldus Rijnink, die volgend seizoen aan het roer staat bij Pancratius. “In de cruciale wedstrijden heb ik met spelers uit de Zondag 2 moeten spelen. Daar heeft het niet aan gelegen, want zij wilden wel, maar door alle onnodige schorsingen is het een heel lastig verhaal geworden. Op een gegeven moment kom je terecht op een positie dat je afhankelijk bent van andere uitslagen. Het is heel teleurstellend dat het niet gelukt is.”

De ploeg uit Oostzanerwerf staat laatste en wacht nog één wedstrijd, op bezoek bij SVW’27. De manier waarop die wedstrijd wordt benaderd, is typisch voor de huidige situatie bij OSV. “Het is nog afvragen of wij een waardig team op de been kunnen brengen. Met drie schorsingen, drie blessures en een paar spelers die naar het tweede elftal gaan (speelt voor promotie, red.) hou ik er vier over. Het wordt dus een behoorlijke puzzel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse B.

Archieffoto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)