Foto Mitchel Beckman | In Oostzanerwerf deelden DVVA en OSV de punten: 1-1.

OSV pakt in blessuretijd punt af van DVVA

Jeroen Smakman kon het na afloop eigenlijk niet geloven, dat zijn DVVA twee punten liet liggen op sportpark Oostzanerwerf. Na een treffer van Timon Hazewinkel kreeg DVVA voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een laat doelpunt van OSV-spits Bruce Carstens zorgde alsnog voor een gelijkspel: 1-1. “Ik ben teleurgesteld dat wij het alsnog weggeven.”

Van een stroeve seizoensstart van OSV, waar Meeuwsse eerder deze week op doelde, was in het eerste uur weinig zichtbaar. “We hebben in die fase echt als een collectief gespeeld en ik zag weer een stukje terug van vorig seizoen”, zei de oefenmeester. “We moeten nog wel wat dominanter worden, maar voor de rest geef ik de ploeg echt een compliment. Ik vind dat we het goed hebben gedaan. We hebben DVVA in de eerste helft het voetbal belemmerd.”

20160917-osv-dvva-mitchel-beckman-mischa-klaver-muus-visser-bas-ter-haak

Tot een voorsprong leidde dit echter niet. Jeffrey Gits kon een voorzet van Shanon Schet niet binnenkoppen en Jaydee Nicholson vond de vuisten van doelman Dave Waleson. Met een klein halfuur op de klok had OSV wel de 1-0 te pakken, maar werd de treffer van Mischa Klaver uit een voorzet van Schet afgekeurd wegens buitenspel. DVVA kwam niet verder dan een inzet van Muus Visser uit een hoekschop, recht op doelman Marco Keevel.

Ook in het begin van de tweede helft kreeg OSV de beste kans, maar was Hidde Rozendaal besluiteloos in het strafschopgebied. Daarna nam DVVA de touwtjes in handen. De eerste grote mogelijkheid was na een uur voor Timon Hazewinkel, alleen zat er te weinig kracht achter zijn geplaatste schot. Acht minuten later koos hij vanaf dezelfde positie voor een schuiver, waarop doelman Kevel geen antwoord had: 0-1. Een gelukkige openingstreffer, waarmee DVVA meteen beter in de wedstrijd zat. De gasten kregen vervolgens kans op kans om het duel te beslissen. Achtereenvolgens Timon Hazewinkel (paal), Job Arntz (voor leeg doel hoog over) en Koen van Haaren (te zwak) lieten dit liggen.

20160917-osv-dvva-mitchel-beckman-kevin-scholten-wordt-gestopt-door-marko-keevel

In de laatste paar minuten drong de thuisploeg aan. Schet kreeg een dot van een kans uit een voorzet van Nicholson, maar kwam verkeerd uit met zijn passen. Nicholson was zelf ook dichtbij toen hij drie minuten voor tijd zijn schot tegen de paal zag belanden. Bij het ingaan van de blessuretijd was het wel raak. Rozendaal gaf de bal blind voor richting het strafschopgebied en Bruce Carstens dook vrij op voor doelman Dave Waleson, die hij verschalkte met een listige kopbal: 1-1.

“Op dat moment voelt het alsof je de Staatsloterij wint”, was Meeuwsse enthousiast. “Het had zelfs nog meer kunnen zijn.” OSV kreeg in de derde minuut van de blessuretijd twee enorme kansen om er nog met de volle buit vandoor te gaan. Nicholson dook vrij op voor Waleson, maar zijn schot was recht op de doelman. Uit de daaropvolgende hoekschop moest Waleson zijn kunsten vertonen door een kopbal van Melle Bruijns net over het doel te tikken. “Dan kan het zomaar de andere kant op vallen”, aldus DVVA-trainer Jeroen Smakman. Meeuwsse vond het late gelijkspel “overall gezien terecht.”

20160917-osv-dvva-mitchel-beckman-jaydee-nicholson

“Wij hadden na de 0-1 de 0-2 moeten maken, dan was het gespeeld. Dat is ook een kwaliteit, een wedstrijd doodmaken, daar moeten wij nog aan werken”, gaat Smakman verder. “Ik ben teleurgesteld dat wij het alsnog weggeven, en de jongens ook. De statistieken waren volgens mij in ons voordeel: meer balbezit, meer kansen. Maar dit is voetbal, niet altijd wint de beste ploeg. OSV heeft iets meer mazzel gehad. Ik vind dat wij hier gewoon twee punten hebben laten liggen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.