OSV verliest na strafschoppen van Hellas Sport en blijft in derde klasse

In Amsterdam-Noord is het OSV niet gelukt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het elftal van René Panhuis verloor na verlenging met 2-3 van Hellas Sport en trok in de daaropvolgende strafschoppenreeks aan het kortste eind. Hierdoor zijn de druiven erg zuur voor OSV en blijven de Amsterdammers derdeklasser.

OSV won vorige week de heenwedstrijd van de finaleronde met 1-2 en begon dus met een minimale voorsprong aan de allesbeslissende return. Maar de Amsterdammers acteerden in de eerste helft zeer matig en stonden na elf minuten al op achterstand. Hellas Sport verdediger Krijn Olsthoor gaf een lange trap waarna OSV-doelman Marco Keevel twijfelde en Francis Asara de 0-1 binnenkopte. De thuisclub speelde in de eerste helft zonder enig vertrouwen en had vooral moeite met de vele lange ballen van Hellas Sport. Nadat Asare in de twintigste minuut een levensgrote kopkans miste viel de 0-2 een kwartier voor rust. Wederom was de assist van Olsthoor, ditmaal schoot Ralf Lamme de bal tegen het net. OSV kreeg in de eerste helft één grote kans. Jermaine Jeulink brak vlak voor rust door aan de rechterkant en gaf een goede voorzet op Renco Bakker. De inzet van de spits belande op de paal waardoor er met een 0-2 stand gerust werd.

OSV - Hellas Sport

Na de onderbreking een ander OSV. De gastheren speelden met meer geloof en leken te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Er kwamen dan ook kansen, gescoord werd er nog niet. Aan de andere kant was Hellas Sport gevaarlijk op de counter. Maar de gasten uit Zaandam verzuimde het duel te beslissen en lieten OSV in leven. In de slotfase was Hellas Sport conditioneel op en lagen er om de haverklap spelers met kramp op de grond. Toch hielden de gasten lang stand en kwam uitschakeling voor OSV heel dichtbij. Maar in de 88ste minuut ging Hellas Sport-doelman Horst in de fout en profiteerde Melle Bruijns hier dankbaar van, 1-2. Niet veel later floot scheidsrechter Van der Laak af en moest er worden verlengd.

In de eerste helft van de verlenging gebeurde er niks noemenswaardig. De tweede vijftien minuten waren echter vol spektakel. OSV kwam in de 108ste minuut op 2-2 via een fraai schot van Ozgur Alpaslan. De treffer zorgde voor dolle vreugde en leek OSV naar de tweede klasse te brengen. Maar Hellas Sport rechtte nog één keer haar rug en kwam vlak voor tijd weer op voorsprong. Keeper Horst speelde inmiddels in de spits en kopte een bal door waarna Bergen de 2-3 tegen de touwen werkte. Niet veel later klonk het eindsignaal en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

OSV nam de strafschoppen dramatisch en miste maar liefst drie keer. Doordat Hellas sport drie keer raak schoot promoveren zij naar de tweede klasse en blijft OSV volgend seizoen in de derde klasse actief. Een zeer grote teleurstelling voor de Amsterdammers. Vertrekkend OSV-trainer René Panhuis: “De eerste helft was dramatisch, in de tweede helft deden we het beter en werkten we keihard. Ongelofelijk dat we het in de verlenging nog weg geven, blijkbaar zijn we nog niet volwassen genoeg om promotie af te dwingen. Een zuur afscheid, ik had natuurlijk ook liever met promotie in de sloot gelegen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie op zaterdag.