OSV verslaat koploper SVA en houdt de aansluiting

In de zondag vierde klasse E heeft.OSV de spanning terug gebracht door in Assendelft met 2-4 te winnen van koploper SVA. De ploeg van Marcel Hillebrand staat vijf punten achter op SVA maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

SVA begon sterk aan het duel. Binnen een minuut had de thuisploeg al voor kunnen staan maar OSV ontsnapte aan een snelle tegentreffer. Na zeven minuten moest de paal OSV zelfs in de race houden.

Daarna kwam OSV wat meer in de wedstrijd en viel het doelpunt aan de andere kant. Een lange bal van laatste man Tim Smit werd verkeerd beoordeeld door de laatste man van SVA. Mitchel Bijvoet was alert en oog in oog bleef hij koel en schoot in de verre hoek de 0-1 binnen.

foto 1

Het duel bleef levendig en de kansen bleven komen. Eerst was het Adam Laoikili die naast schoot. Aan de andere kant gooide Mevlüt Gezici in de baan van een schot ten koste van een hoekschop. Na een kwartier zag Mitchel Bijvoet zijn schot nog knap gekeerd worden door SVA-doelman Wesdie Abdelaziz. De rebound van Virgil Leter werd misschien nog wel knapper tegengehouden.

Halverwege de eerste helft was er een verre uittrap van de SVA-doelman welke terechtkwam bij Jordy van Beek, die de bal wegwerkte. En waar iedereen dacht aan buitenspel van Mitchel Bijvoet (hijzelf ook) werd er niet voor gevlagd en ook niet voor gefloten. Van een meter of 45 haalde hij vervolgens uit en de 0-2 was een feit. Na een half uur kreeg SVA een vrije trap te nemen. De voorzet kwam achterin de vijf-meter terecht en werd hard ingeschoten. Dave Leunk redde nog knap, maar de rebound was voor Daan Rijkhoff, 1-2. Na de aansluitingstreffer zette de thuisploeg nog meer aan. OSV kon er nog maar moeilijk uitkomen en in de blessuretijd viel dan ook de terechte gelijkmaker. Een harde voorzet vanaf rechts werd ongelukkig door Jordy van Beek in het eigen doel gewerkt.

OSv-trainer Marcel Hillebrand zag zijn ploeg de topper tegen OSV winnen en vindt weer aansluiting met de koploper

Na rust was SVA de betere partij zonder echt gevaarlijk te worden. Pas halverwege de tweede helft viel de eerste kans te vermelden. Jordy van Beek stoomde op vanaf de rechterzijde, passeerde twee man en legde terug op debutant en A-junioor Bruce Carstens. Zijn schot kon ternauwernood geblokt worden. Een minuut later ging de ingevallen Kosar Hama alleen op de doelman af, maar zijn schot werd gestopt.

SVA werd onrustig al bleven zij de bovenliggende partij. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd. OSV kon zich daar vaak voetballend uitspelen. Vlak voor tijd kon Tim Smit voorgeven vanaf links. De ingevallen Shrino Lee kopte, waarna de bal recht omhoog ging. De SVA doelman kwam nog uit zijn doel, maar Shrino Lee was eerder bij de bal en met buitenkantje rechts tikte hij de 2-3 binnen.

De blessuretijd was al een tijd onderweg toen Shrino Lee op rechts zichzelf ontdeed van twee tegenstanders en vervolgens het overzicht behield. Hij legde terug op de geheel vrijstaande Kosar Hama, die met de 2-4 het duel op slot gooide.

scorebord

Wanneer OSV volgende week de inhaalwedstrijd tegen Sloterdijk weet te winnen is de achterstand nog maar twee punten en ligt de strijd om de koppositie weer helemaal open.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4E