Home / Algemeen / OSV wint topper van SDZ in vermakelijk duel

OSV wint topper van SDZ in vermakelijk duel

OSV heeft zondag in de vierde klasse E de topper tegen SDZ gewonnen. In Amsterdam-Noord ontspon zich een mooi schouwspel voor de vele toeschouwers. Door een goal in de slotfase van OSV stond er uiteindelijk een 3-2 einduitslag op het scorebord en leed SDZ haar eerste puntverlies van het seizoen.

Met goed positiespel probeerde OSV zich een weg richting het SDZ doel te banen. De gasten voetbalden ook prima en probeerde met hun snelle buitenspelers gevaarlijk te worden. Toch kwam OSV al snel op voorsprong. Achmed Baghouz controleerde de bal op zo’n twintig meter en schoot met een volley fantastisch raak en zorgde voor de 1-0. OSV kon niet lang van deze voorsprong genieten, binnen het kwartier stond het alweer gelijk. Een lange bal viel achter de laatste linie van de thuisclub en Mevlüt Gezici beging een overtreding in het eigen strafschopgebied. Deze buitenkans werd hard binnengeschoten door Dustin Hemminga. In het restant van de eerste helft was Shrino Lee nog dicht bij een doelpunt voor OSV, maar zijn schot ging net voorlangs. Met een gelijke stand gingen beide ploegen zodoende de rust in.

Vlak na rust kregen de gasten wederom een strafschop. In twee pogingen, bij de eerste werd er te vroeg ingelopen door SDZ, tekende Hemminga van SDZ voor zijn tweede doelpunt van de middag. Maar net als in de eerste helft kon een voorsprong, dit keer voor de gasten, niet lang stand houden. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Robbert Breedijk over de muur achter doelman Dennis Claus in de kruising gekruld. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de overwinning.

In de slotfase kwam OSV tot scoren. Bij een hoekschop werd Danny Egstorf licht naar de grond gewerkt en de scheidsrechter zag daar een strafschop in. De woede bij SDZ was hierover groot. Egstorf ging zelf achter de bal staan en schoot de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen, 3-2. Na deze goal ging SDZ alles of niets spelen. De gasten hadden vlak voor tijd recht op hun derde strafschop, de scheidsrechter gaf echter een vrije trap. De inzet ging dwars door de muur heen en met een katachtige reactie wist doelman Dave Leunk de inzet te keren. Gescoord werd er daarna niet meer en zo won OSV de vermakelijke wedstrijd met 3-2.

SDZ trainer Danny Flemming baalde na afloop van het verlies maar had wel van de wedstrijd genoten. “Het was echt een mooie wedstrijd met veel publiek en een goede sfeer. Ik vond dat het duel geen winnaar verdiende. Wij hebben verloren door een verkeerde beslissing van de scheidsrechter en door de uitstekende doelman van OSV. Maar het spel van mijn ploeg geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden”, besluit Flemming

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse E.