OSV zondag kampioen

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie is OSV al kampioen. De zondagvierdeklasser uit Oostzaan won op Tweede Paasdag met 2-1 bij SDZ en omdat Zaandijk, de enige overgebleven concurrent, verloor, is OSV niet meer te achterhalen en grijpt het de titel in de vierde klasse C.

“Ik gun het mijn ploeg zo”, glunderde OSV-trainer Henk Groot na afloop. “Ze hebben er zoveel voor gedaan. De meeste jongens train ik al vier jaar, en steeds hield ik ze voor dat we kampioen konden worden. We hunkerden zo naar een titel, het gros was nog nooit kampioen geworden. Waarom we kampioen zijn geworden? Ik denk dat we gewoon de beste ploeg in deze klasse hebben, zowel individueel als als team.” De cijfers spreken voor zich: OSV boekte in 22 wedstrijden liefst 18 overwinningen en heeft een voorsprong van veertien punten op de nummer twee. Na een afwezigheid van zeven jaar keren de blauw-zwarten volgend seizoen terug in de derde klasse. “Ik hoop dat de groep bij elkaar blijft. En met nog één of twee versterkingen erbij denk ik dat we leuk kunnen meedoen in de derde klasse”, aldus Groot.

Het duel tussen SDZ en OSV kan een typische kampioenswedstrijd genoemd worden. Over een paar jaar zal niemand zich het matige spel meer herinneren maar slechts de uitslag en het binnenhalen van het kampioenschap. “Dit was niet één van onze beste wedstrijden”, beaamde Groot. “Er stond toch veel druk op deze wedstrijd en SDZ speelde zeker niet slecht, zij hadden eigenlijk wel een gelijkspel verdiend.”

Ondanks de steun van zo’n 100 meegereisde supporters begon OSV niet goed aan de wedstrijd en mocht het doelman Dave Leunk bedanken dat hij gevaarlijke schoten van SDZ’ers Danny Mol en Dave Hertog wist te pareren. In de 25e minuut toonde de kampioen de klasse die je mag verwachten van een lijstaanvoerder. Een vrije trap vanaf de middenlijn, getrapt door Tim Smit, werd keurig aangenomen door centrumspits Mitchell Bijvoet. De spits legde de bal klaar voor Robbert Breedijk en Breedijk krulde de bal van twintig meter fraai achter doelman Dennis Claus. Twee minuten later was het al weer gelijk doordat SDZ-middenvelder Aziz Acheffay met een formidabele volley de bal in de kruising kogelde. Kort voor rust kregen beide ploegen nog een goede kans. Een voorzet van SDZ-aanvaller Sabeur Mhedbi leek binnen te waaien maar het leer belandde op de lat. OSV was wel doeltreffend; Jermaine Jeulink wist van dichtbij raak te schieten en zorgde voor een 1-2 ruststand.

De tweede helft liet zich kenmerken door vele overtredingen. De vrouwelijke arbiter Sandra Klein Lenderink, misschien wel de beste ‘man’ op het veld, had de touwtjes echter stevig in handen en trad handelend op waar nodig. Zo ook in de 74e minuut toen doelpuntenmaker Jeulink na het fluitsignaal de bal wegtrapte en daarvoor zijn tweede gele kaart van de middag ontving. De linksbuiten van OSV was iets eerder voor eenzelfde vergrijp nog gewaarschuwd door Klein Lenderink. Maar ook met tien tegen elf bleef de 1-2 op het bord staan en omdat al bekend was dat Zaandijk had verloren bij SVA, dat duel begon een half uur eerder dan SDZ-OSV, kon direct na het laatste fluitsignaal de champagne worden ontkurkt.

Verslag: Dylan Hoekzema