Oud-AFC’er Javier Vet (Almere City) tekent voor twee jaar bij De Graafschap

Javier Vet speelt komend seizoen in de Eredivisie. De 24-jarige middenvelder verruilt Almere City transfervrij voor het gepromoveerde De Graafschap. In Doetinchem komt hij Daryl van Mieghem tegen, die hij nog kent uit zijn tijd bij AFC.

Vet kwam in 3,5 jaar tijd tot 81 wedstrijden voor de Almeerders, waar hij was uitgegroeid tot een van de sterkhouders. In de jeugd speelde hij voor Xanthos, FC Abcoude, Zeeburgia en Ajax, waarna hij als D-junior bij AFC terecht kwam. Daar bereikte Vet in het seizoen 2012/13 het eerste elftal, debuteerde in de zondag Topklasse en werd zelfs genomineerd voor Talent van het Jaar. Zijn nieuwe ploeggenoot Daryl van Mieghem had op dat moment al de stap naar het profvoetbal gemaakt.

Direct na het seizoen van zijn doorbraak werd Vet weggeplukt door FC Dordrecht. Met die club promoveerde hij in 2014 naar de Eredivisie, maar kwam slechts tot één minuut als invaller. Bij De Graafschap krijgt hij een nieuwe kans op het hoogste niveau. In Doetinchem ligt er voor hem een contract voor twee seizoenen klaar, met een optie voor een derde seizoen. “Wij zijn ervan overtuigd dat hij zich bij ons in de Eredivisie verder kan doorontwikkelen”, zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Foto: TjerkstraMedia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC