Oud-Ajacied Kevin de Visser voelt zich al thuis bij Koninklijke HFC

Na vijf jaar bij Ajax koos Kevin de Visser ervoor om een stap omhoog te maken. Komend seizoen gaat de 26-jarige middenvelder met Koninklijke HFC de Tweede Divisie in. In een paar weken tijd heeft de Purmerender zijn plek al gevonden in Haarlem.

“Ja, ik voel me hier wel thuis”, zegt De Visser. “Het gaat vrij snel. Er staat een goede en hechte groep. Gelukkig is het team een beetje bij elkaar gebleven. Vier basisspelers zijn vertrokken en daarvoor zijn zeven nieuwe jongens gekomen, waaronder ik. Ik denk ook dat de juiste jongens zijn gehaald, we passen allemaal goed binnen de groep. Maar natuurlijk was het even wennen na vijf jaar bij Ajax, waar ik vrienden heb gemaakt met wie ik jaren heb gespeeld en naast het voetbal nog steeds spreek.”

In Amsterdam maakte hij de eerste klasse, Hoofdklasse en Topklasse mee. Met Koninklijke HFC gaat De Visser nu de Tweede Divisie in. “Het is voor iedereen nieuw en ik ben benieuwd hoe het gaat, want het is de sterkste competitie voor alle amateurs. In eerste instantie is handhaving de doelstelling. Ik denk ook dat het haalbaar is. Als je kijkt naar vorig seizoen zijn wij toch wel één van de sterkste ploegen van de zondagteams die meegaan naar de Tweede Divisie. Het is dus noodzaak dat we daar de punten tegen halen. En dan kijken wat we nog tegen de zaterdagclubs kunnen doen, maar je weet dat bijvoorbeeld Spakenburg en Kozakken Boys hele goede ploegen zijn.”

De Visser kreeg in Haarlem het rugnummer 6 toegewezen, als opvolger van Donny Verdam (Rijnsburgse Boys). “Ik ben ook met een reden voor zijn plek gehaald. Of dat een garantie is, weet ik niet, maar ik wil wel graag spelen. Ik ben iemand die zijn steentje kan bijdragen aan een elftal, met mijn voetbal en inzicht.” In de oefenwedstrijd tegen Noordwijk (2-1 zege, red.) speelde de controlerende middenvelder de eerste helft. “Ik hoop dat ik ook een basisplaats heb als het straks echt begint met Kozakken Boys-uit. Dan kunnen we er een mooi jaar van maken om ons te handhaven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)